Від погіршення зору до вірусів: 7 поширених міфів про смартфони

Від погіршення зору до вірусів: 7 поширених міфів про смартфони

Жовтень 19, 2018 0 By admin

Зараз більшість з них неактуальні і вірити в них абсолютно марно

Міфи про небезпеку нічний зарядки телефону – це справа старшого покоління, яке методом проб і помилок пізнало всю красу зародження індустрії мобільних телефонів.

1. Смартфони псують зір

Вчені з Університету Толедо довели, що для очей шкідливе синє світло, яке випромінюють дисплеї смартфонів, планшетів і ноутбуків. Однак важливо вміти користуватися гаджетами з розумом – роблячи регулярні перерви і дотримуючись правильну дистанцію очей від екрана, які лякають наслідків можна не боятися.

Сучасні моделі смартфонів оснащені спеціальним режимом захисту зору, який фільтрує неприємний для очей синє світло. Більшість пристроїв мають датчики освітленості, завдяки яким яскравість екрану самостійно адаптується до світла в приміщенні.

2. Чим більше розширення екрана, тим крутішою є картинка

Людське око не здатне вловити пікселі з щільністю вище 300, а вище 400 ppi вже зовсім стають невиразні, і все значення, що перевищують цей поріг – не більше ніж маркетинговий хід. Варто відзначити, що екрани з таким величезним дозволами створюють сильне навантаження на процесор і в загальному впливають на продуктивність пристрою. 

3. Чим більше оперативки, тим швидше смартфон

Цей міф справедливий лише частково. Найбільше оперативної пам’яті вимагає Desktop-режим (як на останніх Samsung), ігри з 3D-графікою і програми для обробки відео. Але і для цих процесів буде достатньо 3-4 Гбайт. Смартфони з 6 і 8 Гбайт оперативної пам’яті, звичайно, виглядають вигідніше і обіцяють якийсь «запас на майбутнє», але на даний момент зайві гігабайти не зроблять ваш смартфон швидше.

4. Завантажувати додатки можна тільки з офіційних магазинів 

Незважаючи на жорстоку боротьбу зі зловмисниками, вони все одно знаходять спосіб завантажувати свої вірусні програми як і на піратські сайти, так і на ліцензовані майданчики на зразок Play Market або App Store.

5. Видаливши додатки, ви видалите віруси

Якщо ви не перевірили додаток перед установкою і все-таки завантажили заражений файл, насамперед ви захочете його видалити. Однак це не гарантує, що разом з додатком зникне шкідливе ПЗ. Багато віруси можна видалити тільки при повному скиданні пристрої до заводських налаштувань. 

6. Чим більше Мп у камери, тим краще знімки

Кількість мегапікселів впливає тільки на дозвіл фотографії, але не на її якість. Насправді якість знімка залежить від розміру пікселя, діафрагми, функцій стабілізації та програмних алгоритмів обробки зображення.

7. Телефон не можна заряджати всю ніч

Сучасні смартфони оснащені такою кількістю електроніки, що їх безпеку під час підзарядки не повинна викликати сумнівів. Коли акумулятор заряджається до 100%, процес заряду просто зупиняється. При цьому нічого не може перегрітися або вибухнути.

Міф можна було виправдати за часів нікель-кадмієвих акумуляторів, які терпіли зайвого контакту з розеткою. Але зараз гаджети оснащують в основному літій-іонними батареями (Li? Ion) і датчиками, які регулюють силу струму.

Джерело