Як стрес впливає на зовнішність людини та як це виправити

Як стрес впливає на зовнішність людини та як це виправити

Лютий 10, 2018 0 By admin

Всі знають про те, що із стресом пов’язані головні болі, проблеми зі сном тощо. Але мало хто замислюється про те, як стрес впливає на наш зовнішній вигляд. Поглянувши на себе в дзеркало, дехто може подумати, що варто брати відпочинок, повідомляє vsviti.com.ua.

У наслідок проблем зі сном з’являються темні кола під очима, шкіра отримує блідий нездоровий відтінок, а у окремих випадках важкого стресу з’являються почервоніння та роздратування на тілі.

Зайва вага — теж може бути наслідком стресу. Якщо ви нормально харчуєтесь та не ведете суто сидячий спосіб життя, але все одно маєте проблеми з зайвою вагою — така особливість може бути пов’язана з метаболічним синдромом, тобто стрес уповільнює ваш обмін речовин.

Також стрес — одна із головних причин поглиблення усіх шкідливий звичок. Алкоголь, паління цигарок, переїдання, споживання великої кількості шкідливої їжі та солодощів — все це може бути побічним ефектом стресового стану. А вони у свою чергу впливають на всі аспекти зовнішності: стан шкіри, волосся та додають зайвої ваги.

Як уникнути таких наслідків? Звісно ж, розвантажувати організм та не дозволяти, аби стресовий стан ставав для вас нормою.

Декілька порад, як періодично позбуватись від стресу:

Відлучатись від мережі. Мається на увазі інтернет, разом з усіма меседжерами та соціальними мережами, мобільний телефон та телевізор. Всі ці речі можуть бути збуджувачами стресу, якщо інколи від них не відпочивати. Хоча б на 2 години в день, або на 1 день в тиждень вимикайте всі свої електронні пристрої та відпочивайте від них.

Не виконуйте роботу вдома. Або ж, якщо не можете уникнути цього — оберіть один, а краще два дні, коли ніякий завал на роботі не матиме права позбавити вас відпочинку. Навіть якщо просто потрібно відповісти на декілька повідомлень у неробочий час — це відбирає у вас значну частину моральних сил і вихідний вже не здається таким приємним і спокійним.

Активний відпочинок — чудовий спосіб позбутись негативних емоцій. Замініть відпочинок за монітором чи у закладах якимсь спортом чи просто прогулянками на свіжому повітрі.

Ну і звісно ж безцінним рятівником стане спілкування з хорошими друзями!