Забудьте про ці напої у спеку: що ніколи не врятує від спраги

Забудьте про ці напої у спеку: що ніколи не врятує від спраги

Червень 9, 2019 0 By admin

Всі страждають від літньої спеки і в такі пити хочеться та потрібно більше. Проте, як відомо, деякі напої можуть лише нам нашкодити.

Лікарі розповіли, що не врятує вас від справи влітку та які напої краще обирати в спекотну пору року.

Набільш шкідливими влітку вважаються солодкі газовані напої. 

Альтернатива їм – ягідно-фруктово-трав’яні настої, де зберігаються “живі” вітаміни, антиоксиданти, ефірні олії.

За словами спеціалістів, такі оздоровчо-зцілюючі напо, які дають енергію (цукор, фруктоза у складі), вітаміни (в основному С), фітохімічні антиоксиданти (каротиноїди, флавоноїди, фітонциди і тд), які протидіють процесам старіння на клітинному рівні, нормалізують холестериновий обмін, покращують настрій (аромат, зумовлений ефірними оліями), “промивають” організм (мають легкі сечогінні та жовчогінні властивості), освіжають колір обличчя. 

Як правильно готувати такі напої:

  • Не варити.
  • Фрукти, ягоди, листки (суниці, смородини і тд) помити.
  • Залити окропом і накрити кришкою – не лише варіння, але і повітря руйнують вітаміни і фітохімічні антиоксиданти.
  • Процідити, перелити у скляний або глиняний посуд, накрити і поставити в темне місте – на сонці також руйнуються вітаміни.
  • Повторно не розігрівати, готувати лише на 1 день.
  • Можна додати мед.

Напої можна робити з ягід (полуниці, малина, черешні тощо), фруктів (яблука, груші, цитрусові тощо), трав (цвіт і ягоди бузини, листя м’яти, кропиви, смородини, агрусу, суниць, пелюстки троянд тощо), овочів (буряк, морква) – для кольору. 

Джерело