Чому в стресовій ситуації жінка багато говорить, а чоловік – мовчить?

Чому в стресовій ситуації жінка багато говорить, а чоловік – мовчить?

Жовтень 8, 2018 0 By admin

Ви коли-небудь потрапляли в стресову ситуацію? Чи помічали, як себе веде чоловік, а як жінка? Виявляється, зовсім по-різному. Часто жінка починає тараторити без зупинки, а чоловік занурюється в замислений стан.

У стресовому стані жінка може говорити без втоми. Вона годинами безперервно може розповідати своїм подругам про проблеми і складні життєві ситуації. Зазвичай такі розповіді супроводжуються деталями з найдрібнішими подробицями та супроводжуючими історіями. Причому жінці важливо не вирішити проблему, знайшовши вихід зі складної ситуації, а виговоритися. Виговорившись, жінка обміркує все і знаходить вихід із ситуації, що склалася.

Чоловік в подібній ситуації розмовляє «сам з собою». Обдумуючи ситуацію, що склалася, чоловік не може говорити або слухати, він занурений у свої думки. Чітко аналізуючи проблему, чоловік намагається знайти вихід зі сформованої ситуації.

Зазвичай жінок дратують деякі звички чоловіків. Чоловік, що перемикає канали або зосереджено читає газету знаходиться глибоко в собі. Він зайнятий вирішенням проблем або самоаналізом. У цей момент жінка може говорити без зупинки, але чоловік її не почує. Жінки, якщо ви хочете попросити у чоловіка грошей на нову сукню, то це самий підходящий момент: він відмахнеться від вас і погодиться з вами.

При виникненні стресовій ситуації багато жінок ще більше впадають в паніку, тоді як чоловік закривається в собі і замовкає. Не лякайтеся, обдумавши все, що сталося, чоловік обов’язково запропонує вихід, а то й цілих два. Чоловік теж повинен заспокоїти жінку, сказавши їй: «Не переживай, все налагодиться! Ми обов’язково знайдемо вихід! »Такі слова заспокоять жінку, і вона не буде занадто гостро реагувати на ситуацію. Жінка повинна відчути, що чоловік її захистить і допоможе.

Чоловік не повинен говорити: «Ти занадто бурхливо на це реагуєш!» або «Подумаєш, бувало й гірше, забудь це!» Такі фрази можуть ще більше стривожити жінку, і вона почне впадати в істерику або, ще гірше, вирішить, що вам немає до неї справи і вирішувати проблему ви не маєте наміру.

Якщо жінку хвилює якась проблема, то потрібно її просто вислухати. Не перебивайте і не кажіть, що вона тривожиться через дрібниці. Жінка вважає важливою справою поділитися своїми переживаннями з коханою людиною. Виговорившись, вона заспокоїться, і тоді ви зможете задати свої питання і запропонувати вирішення проблеми.

Коли чоловік замикається в собі, жінки починають переживати і накручувати себе ще більше. Не намагайтеся розговорити чоловіка, не говорите йому: «Давай про це поговоримо або сходимо до фахівця». Чоловік не любить говорити про свої проблеми, а тим більше обговорювати їх зі сторонніми людьми. Коли він обміркує ситуацію, то обов’язково заговорить сам.

Чоловік не вміє думати і говорити одночасно, а жінка в процесі розмови може придумати величезну кількість рішень зі складної ситуації. Просто мозок і мозкова діяльність у них влаштовані по-різному. У жінок активізується мовна функція, а у чоловіків – функція логіки та просторового мислення.

Якщо за сніданком жінка вирішила виговоритися чоловікові про свої проблеми, то чоловік на протязі всього дня буде почувати себе зобов’язаним знайти рішення всіх проблем, хоча це не завжди потрібно. Намагайтеся уточнювати перед розмовою для чоловіка що Вам потрібно – просто виговоритись і почути слова підтримки чи конкретного вирішення проблеми від чоловіка. Це просте правило посилить взаєморозуміння у відносинах.

Отже, якщо у вас виникла стресова ситуація, не намагайтеся її посилити. Ставтеся з розумінням один до одного та намагайтеся уточнювати, що саме Ви чекаєте від партнера – конкретних дій чи просто підтримки.

http://podilska.info/