Як дитині з користю проводити час за комп’ютером

Як дитині з користю проводити час за комп’ютером

Жовтень 19, 2015 0 By admin

Хоч нам і не подобається, коли дитина проводить години за екраном комп’ютера, смартфоном чи планшетом, але варто миритись з реальністю – в наш час неможливо вберегти чадо від використання гаджетів. То що ж робити, щоб проведений час за комп’ютером був дитині корисним? 

1. Поки дитина сидить за комп’ютером або планшетом задавайте їй питання

Попри те, що найлегшим способом буде піти займатись своїми справами, все ж варто запитувати в дитини, якими програмами вона користується чи в які ігри грає. Таким чином, ви виробляєте в дитині звичку замислюватись над тим, що відбувається на екрані, задаючи питання на кшталт: «Як ти граєш в цю гру?» «А що станеться якщо піти туди?»

2. Час проведений за комп’ютером не повинен заміняти фізичну активність

Регулярно вимикайте мобільний телефон і виходьте з дитиною на прогулянку. Знаходьте час на мистецтво та різні заняття ручної роботи, читайте книги, тощо.

3. Ознайомте дитину з програмами та сайтами, що розвивають творчість

Завдяки малюванню картин, вигадуванню історій та складанню віршів дитина зможе виразити те, що їй не вдається у повсякденному спілкуванні. Можливо, дитина не захоче оприлюднювати свої доробки і залишить їх при собі. В будь-якому випадку це буде корисним досвідом та часопроведенням.

4. Заохочуйте дитину бавитися в електронні ігри разом з іншими

Завантажуйте ті додатки, що містять в собі дослідницькі функції. Вони дозволять діткам бавитись разом з іншими, а не змагатися з ними.Заохочуйте дітей грати з братами чи сестрами, а не на самоті, коли грати нема з ким.

5. Дозвольте дитині приймати рішення і пробувати щось нове

Навіть якщо це прості завдання, як обрати героя, підібрати фон для малюнка, вибрати гру – для дитини є хорошою нагодою навчитись новому. Якщо чаду набридне один вид діяльності, запропонуйте щось інше: це може бути інший рівень тієї ж гри або нова гра.

6. Не дозволяйте іншим дітям або колетиву нав’язувати вибір ігор

Не обмежуйтеся прийнятим серед друзів забавками «тільки для хлопчиків» чи «тільки для дівчаток». Поясніть дитині, що за комп’ютером можна і потрібно мінятись і вибрати те, що тобі самому до вподоби.

http://tvoemisto.tv/