Цього дня були виявлені уламки лайнера «Титанік»

Цього дня були виявлені уламки лайнера «Титанік»

Вересень 1, 2015 0 By admin

1 вересня 1985 року відбулася історична подія для всього світу — в Атлантичному океані виявлені уламки лайнера «Титанік». Це трапилося через 73 роки після найтрагічнішої та найвідомішої морської катастрофи минулого століття. Уламки виявлені членами спільної американо-французької експедиції. Місце залягання «Титаніка» знаходилося в 325 милях від острова Ньюфаундленд, який розташований в Атлантичному океані біля Канади.

«Титанік» покоївся на глибині 3750 метрів. З цієї величезної глибини за останні 25 років було піднято дуже багато артефактів, що обчислюються декількома тисячами. Поруч з самим судном дослідники виявили останки безлічі підводних човнів та субмарин, за допомогою яких на корабель добиралися туристи.

За 73 роки до того, в 1912 році, по дорозі з Саутгемптона у Нью-Йорк, «Титанік» зіткнувся з великим айсбергом. В цей момент на борту корабля знаходилися 2,2 тисяч пасажирів і членів екіпажу. Перше плавання «Титаніка» закінчилося через 2 години й 40 хвилин після фатальної аварії. В цій катастрофі вдалося вижити близько 700 пасажирам. Остання з врятованих пасажирок — Мілвіна Дін — померла 31 травня 2009 року.

Titanik_100_let_pravda_photo3