Як вибрати смачні мандарини?

Як вибрати смачні мандарини?

Листопад 22, 2016 0 By admin

Китайці вважають ці фрукти уособленням фінансового благополуччя. Тому, приходячи в гості на Новий рік, вони обов’язково дарують два мандарини господарям будинку. Проводжаючи гостя, господарі будинку, у свою чергу, підносять гостям теж два інших мандарина. Таким чином вони бажають один одному фінансового благополуччя.

Як вибирати мандарини

Всі ми любимо мандарини і охоче їх купуємо. Але яке ж буває наше розчарування, коли ми приносимо фрукти додому, починаємо їх чистити і … який жах! Мандарини прогнилі, перемерзлі, що не стиглі або з грибком, тобто не підлягають вживання в їжу.

Ви потрапляли в таку ситуацію? Тоді ознайомтеся з нашими порадами про те, як вибирати мандарини.

Слід зауважити, що сезон мандарин – це зима. Однак ці цитрусові можна спостерігати на прилавках круглий рік, так як вдосконалюються методи їх вирощування та зберігання.

Щоб мандарини довго зберігалися, їх покривають воском. Віск сам по собі для нас нешкідливий, але він може приховувати дефекти у фрукта.

Ознаки стиглих мандарин:

1. У стиглих плодів шкурка тонка і легко чиститься.

2. Багато продавців дають пробувати свій товар. Не полінуйтеся і з’їжте 1-2 часточки мандарини. Переконайтеся, що у фрукта ніжна і солодка м’якоть, що має помаранчевий колір (але пам’ятайте, що в залежності від сорту мандарин може містити кісточки).

3. Не купуйте фрукти з плямами, дуже м’які або порожні всередині плоди.

Після покупки зберігайте мандарини в закритій тарі і в холодильнику. У такому стані вони майже не втрачають своїх властивостей протягом тижня. Але краще з’їсти їх якомога швидше, щоб отримати максимум задоволення від смаку і поживних речовин мандарин.

http://tyachivnews.in.ua/