5 причин відвідати Карпати взимку

5 причин відвідати Карпати взимку

Листопад 17, 2016 0 By admin

Напевно кожен з нас знає, що таке Карпати, і точно кожен знає, що таке зима. Однак не кожному з нас вдається побачити справжні засніжені гори. Причин для цього багато – немає грошей, далеко, холодно, 3 метри снігу, лавини, не виїдемо з гір і т.д., а ще до всього цього багато міфів і виходить такий собі букет – чому в Карпати не їхати взимку.

Ми хочемо вам довести протилежну думку, що якщо і варто кудись їхати взимку то, в першу чергу, в Карпати. Зимові Карпати – це казка, яка переживається до глибини душі. Тут Ви не побачите гострих  скель, як в Татрах, або Альпах, однак Українські Карпати мають свій неповторний колорит-засніжена зелень сосен, пухнастість снігового покриву, теплий комфорт в дерев’яному будинку.

Сніг. На відміну від міста, де сніговий покрив – це суміш болота з водою, його в Карпатах багато, він тут пухнастий, блискучий і надзвичайно казковий.

Три метри іноді все-таки трапляється, однак не слід цього боятися. Абсолютними рекордами сніжного покриву славиться гірськолижний курорт Драгобрат на Закарпатті. Його тут іноді в гірських заглибленнях і по 8 метрів буває.

Навколишні краєвиди. Якщо Ви влітку в горах, то будете здивовані наскільки інші, вже давно відомі Вам гірські картини. Взимку видимість посилюється і завдяки явищу температурної інверсії з Говерли, наприклад, при гарній погоді Ви побачите на 150 -200 км. Це захоплює . Чи не менше враження справляють посипані снігами смерекові ліси.

Взимку можна покататися на лижах і на бордах. Звичайно, і влітку є відчайдушні, які з лижами виконують майстерні стрибки з трамплінів. Проте зима і Карпати – це в першу чергу лижі. Вибір великий. Є можливості для того, щоб покататися новачкам і професіоналам. Курортом європейського визнання, де можна кататися на 60-х кілометрах трас, є Буковель в гірському масиві Горган.

Гуцульський, бойківський колорит. Українські гори завжди захоплювали європейських етнографів. Ви хочете відчути справжній дух свята, почути справжню гуцульську коляду, різдвяні трембіти, подивитися на вертеп, яким він був ще на початку 20-го століття або потрапити на запальну гуцульську або бойківську забаву. Де шукати? Відповідь одна – в Карпатах.

Хороша дерев’яна хата, смачні страви та гірська баня, з якої вибігаєте в гірську річку. Це є однією з тих умов, щоб все попередньо згадане добре засвоїлося, і ще довго вечорами нагадувало Вам про зимову казку на ім’я Карпати.

Великими темпами в Карпатах почала розвиватися сфера послуг, тому сьогодні, фактично у кожного господаря, ви без проблем наїстеся гуцульським баношем з бринзою, покатаєтеся на конях по засніжених полях і з радістю попаритеся в справжній бані!

http://bokosmart.com/