Сьогодні день народження відмічає Тамара Гвердцителі

Сьогодні день народження відмічає Тамара Гвердцителі

Січень 18, 2016 0 By admin

Тамара Гвердцителі народилася в грузинській столиці Тбілісі 18 січня 1962 року. Із раннього дитинства вона виявляла інтерес до музики. У рік Тамара вже могла співати прості пісеньки, а в три — сама підбирала мелодії до відомих композицій на домашньому піаніно. Помітивши унікальну обдарованість дівчинки, батьки віддали її до музичної школи.

У 70-х роках Тамара стала популярною. Вона виступала з дитячим естрадним ансамблем Грузії «Мзіурі». Пізніше Гвердцителі закінчила консерваторію в Тбілісі по класу фортепіано, а також коледж по вокалу.

У дитячі та юнацькі роки співачка неодноразово перемагала на різних конкурсах пісні та фестивалях, у тому числі міжнародних.

У 1989 році Гвердцителі присвоїли звання народної артистки Грузії. У 2004 році вона стала ще й народною артисткою Росії.

Слава Гвердцителі не згасає кілька десятків років. Вона була улюбленою співачкою в усьому Радянському Союзі і не втратила шанувальників досі. Артистка гастролює і за кордоном. Крім того, її часто можна побачити гостею у телевізійних проектах і на сцені оперних театрів. Зокрема, вона виконує партії Кармен у виставі Дніпропетровського оперного театру і бере участь у відомому мюзиклі «Людина з Ламанчі».