Дослідники назвали найпопулярніше дитяче ім’я у світі

Дослідники назвали найпопулярніше дитяче ім’я у світі

Липень 27, 2016 0 By admin

Це ім’я зайняло перше місце в дев’яти країнах, друге або третє місце більш ніж у 20 країнах і потрапило в топ-25 імен у двох третинах розглянутих країн.

Ім’я Софія (у різних країнах — різні варіанти: Sofia, Sophia, Sofie, Zsófia) виявилося найбільш популярним з імен, які батьки дають новонародженим дівчаткам. Дослідники вивчили відповідну статистику по 49 країнах.

Ім’я Софія найчастіше дають своїм дочкам батьки в країнах, розташованих на п’яти континентах, де говорять на 22 мовах слов’янської, балтійської, німецької, тюркської та фінно-угорської мовних груп. Панівні релігійні групи в цих країнах теж найрізноманітніші: православ’я, католицизм, протестантизм, атеїзм і сунітська гілку ісламу. Як відзначають автори досліджень, протягом останніх трьох років ім’я лідирує в рейтингу в Росії та США, а коли востаннє ці країни в чомусь повністю погоджувалися один із одним?

Таким чином, Софія потіснила з першого місця Марію, яка традиційно лідирувала в таких рейтингах. Автори дослідження відзначають, що зростання популярності імені не пов’язане з релігією (на відміну від випадку з Мохаммедом — найпопулярнішим ім’ям серед хлопчиків). Це скоріше просто данина глобальній моді. Можливо, ім’я не було широко поширене 20-30 років тому, коли з’явилися на світ нинішні батьки. Вони не росли серед Софій, і це ім’я не могло їм набриднути.

І все ж, картина по країнах світу в цілому залишається поки недостатньою. Деякі держави не ведуть подібної статистики (як, наприклад, Греція, де ім’я Софія теж, напевно, люблять), інші публікують тільки п’ять-десять найпопулярніших імен (там Софія запросто може потрапити в першу двадцятку). А деякі взагалі ведуть окрему статистику для різних варіацій одного імені – наприклад, Sophia, Sofia and Sophie.

Однак, з урахуванням того, що немає даних за такими густонаселеними країнами, як Китай, Індія, Нігерія та Бразилія, називати Софію найпопулярнішим ім’ям для дівчаток в світі можна поки з певною натяжкою.

http://ibilingua.com/