Як захистити дитину від шахрайського “розводу”

Як захистити дитину від шахрайського “розводу”

Листопад 4, 2015 0 By admin

Обдурювати нас починають із самого дитинства. І просто зараз ви дізнаєтесь, що робити, аби ваше чадо не стало жертвою шахрайського розводу.

Уявіть: малюк спокійно сидить удома та грає в компьютерні ігри. Аж тут вам приходить повідомлення про зняття коштів з вашої банківської картки. Виною всьому ці самі онлайн-платформи, на яких грає ваша дитина. Аби продовжувати гру або отримати бонуси, привілеї чи інші додатки у грі, малюка просять ввести номер банківської картки у спеціальне поле. НІчого не підозрюючи ваш синочок або дочка виконують це прохання. І тепер зупинити потік коштів з вашої картки вже неможливо. Шахраї мають у розпорядженні усі данні вашого рахунку. У подібній ситуації можна лише заблокувати картку та відновити її в найближчому відділенні банку, а дитині розповісти про правила безпеки в інтернеті.

Наступна афера. У квартирі задзвонив телефон. Дитина бере слухавку і виявляється, що це телефонують з правоохоронних органів. Чоловік цікавиться, чи є дорослі вдома. Якщо так, то просто кладе слухавку, якщо ж ні – то повідомляє малюку, що його оселю збираються пограбувати. Слідчому це стало відомо зі своїх джерел. Аби вберегти всі цінності та гроші, що є в домі, міліціянт закликає дитину зібрати всі коштовності та передати згорток представнику поліції. Той же в свою чергу зобов’язується повернути все, як тільки батьки повернуться з роботи. Малюк довіряє поліції, та, нічого не підозрюючи, виносить коштовності з квартири. Ані цього поліцейського, ані грошей з коштовностями родина більше не побачить. Людина, що телефонувала вашій дитині виявилась аферистом, до того ж непоганим психологом.

Two girls (2-4) using mobile phone.

http://ranok.ictv.ua/