Зник багаж, нема де жити, грошей – кіт наплакав: поради бувалих туристів

Зник багаж, нема де жити, грошей – кіт наплакав: поради бувалих туристів

Липень 25, 2019 0 By admin

Туристи часто потрапляють в неприємні ситуації, які найчастіше трапляються на відпочинку. Що робити, якщо все-таки затримали рейс – найпоширеніша проблема на відпочинку.

Від нельотної погоди ніхто не застрахований. Варто зібрати докази на той випадок, якщо будете потім вимагати компенсації за затримку рейсу: поставити відмітку у квитку або посадковому талоні про фактичний час вильоту, не забути чеки на харчування та проживання, якщо довелося платити самим.

Валіза не прилетіла – буває, що авіакомпанії втрачають валізи. Трохи, 5 – 6 штук з кожної тисячі. Велика частина з них прилітає наступним же рейсом, їх доставляють власникам додому або в готель. Але все одно це неприємно і незручно.

В готель не селять – таке трапляється з різних причин. Просто не знали про бронювання через збої в системі або недбалість працівника.
Овербукінг, тобто готель примудрився продати більше номерів, ніж є.
Ви клієнт туроператора, який заборгував готелю.

Пропав гаманець – возити з собою готівку, та банківську картку. З однією картою ризиковано: її може проковтнути або заблокувати банкомат. Ну і далеко не скрізь карти приймають.
Гроші зберігайте в різних місцях, особливо в дорозі.

У іншому разі – простий вихід – взяти гроші в борг у попутників. Якщо залишилася банківська карта, зняти з неї. У випадку з кредиткою заплатіть проценти, але що робити.

Джерело