Яке свято 25 липня: чого не можна робити в цей день

Яке свято 25 липня: чого не можна робити в цей день

Липень 25, 2019 0 By admin

У цей день Православна церква згадує святих мучеників Прокла та Іларія, які постраждали за віру в 2 столітті. Інші назви свята: «Прокл», «Прокл – великі роси», «Великі роси». В цей день зазвичай випадає велика роса. Селяни закінчували заготовляти сіно і починали прибирання висушеного сіна. В деяких місцях починалася жнива.  

Прокл і Іларій жили в Калипті біля Анкіри і обидва постраждали під час гоніння на християн за правління імператора Траяна. Спочатку схопили Прокла, правитель намагався його силою і тортурами примусити відректися від Христа, а мученик все одно був вірний своїм переконанням. Тому його засудили до смерті. Коли його вели до місця страти, підійшов його племінник Іларій. Він обняв Прокла і сказав, що теж християнин. За це його теж стратили. 

Чого не можна робити 25 липня

Сьогодні дуже багато речей, які потрібно зробити і більшість з них стосується роси і дощової води. Але є і кілька заборон. Не можна сьогодні сидіти вдома, лінуватися і байдикувати, це вважається великим гріхом у цей день. А також небажано сьогодні їсти цукор.

Джерело