Генетики з США знайшли спосіб, як продовжити життя собакам

Генетики з США знайшли спосіб, як продовжити життя собакам

Грудень 9, 2015 0 By admin

Вчені з Вашингтонського університету хочуть використати рапаміцин, щоб продовжити собакам життя на 4 роки.

Рапаміцин використовується для запобігання відторгнення органів при трансплантації, але американські вчені бачать в ньому потенціал для досягнення своїх цілей. Препарат був успішно випробуваний на мишах, і з його допомогою вдалося продовжити життя гризунів на 25%. Тепер почалися тести на собаках.

У випробуваннях беруть участь золотисті ретривери, лабрадори та німецькі вівчарки. Всього 32 собаки. Генетики будуть додавати їм в їжу невеликі дози рапаміцина, розраховуючи на те, що препарат зможе уповільнити процес старіння у тварин.

“Якщо ми зможемо зрозуміти, як покращити якість і тривалість життя, це буде мати позитивний ефект не тільки для тварин, але і для нас. Це виграшна ситуація для всіх”, – говорить доктор Деніел Проміслоу з Вашингтонського університету. Він стверджує, що в разі успіху можна продовжити життя великих собак на 2-3 роки, а невеликі собаки зможуть жити на 4 роки довше.

Нагадаємо, що взимку наступного року в США стартують випробування, покликані пролити світло на питання, чи можна продовжити життя людині. У них бууть використані ліки від діабету під назвою метформін. На думку вчених, є всі підстави очікувати, що випробування завершаться успішно.31_main_ukr

http://nv.ua/