Користь гарбуза – цікаві факти

Користь гарбуза – цікаві факти

Жовтень 23, 2015 0 By admin

Яскраво помаранчевий колір гарбуза, здавалося б, ввібрав в себе незбагненну і безкрайню енергію сонця. В цій дивній ягоді є практично все, що необхідно людині для здорового життя – величезна кількість вітамінів і мікроелементів, здатних «налаштувати» організм і дати йому нову порцію життєвої енергії. Є 13 фактів про користь гарбуза, які багато хто з нас навіть і не знали.

Факт перший. Всі ми прекрасно знаємо, що за вмістом бета-каротину лідируючі позиції займає моркву. Але гарбуз її випередила, адже в ній вмісту цього елемента в кілька разів більше.

Факт другий.  Для людей з залізодефіцитною анемією гарбуз є справжнім порятунком, адже в ній є цинк, мідь та інші елементи, які беруть активну участь у кровотворенні. Більш того, цинкові солі позитивно впливають на чоловічу потенцію. І в цьому теж величезна користь гарбуза.

Факт третій. Якщо ви не хочете швидко старіти, то їжте побільше м’якоті і насіння, адже в них є вітамін Е, що затримує процес старіння.

Факт четвертий. Гарбуз дуже «легка» для організму. Вона чудово сприймається, а всі мікроелементи і вітаміни ефективно засвоюються. Якщо вживати цю ягоду в сирому вигляді, то можна домогтися покращення роботи жовчного міхура. У деяких випадках таке харчування дозволяє швидко зняти запалення в кишечнику.

Факт п’ятий. Для людей, які страждають гастритом, гарбузовий сік є справжнім порятунком. Крім цього, гарбуз вважається одним з найбільш ефективних сечогінних рослин.

Факт шостий. Якщо у вас застуда або ангіна – негайно пийте гарбузовий сік, адже він не тільки підвищує імунітет, але і ефективно лікує горло.

Факт сьомий. Дуже корисний сік і для зубів – він зміцнює емаль наших зубів ефективно запобігає появі карієсу.

Факт восьмий. Дуже приємним на смак і корисним є гарбузовий медовий відвар, який вважається одним з найбільш ефективних заспокійливих засобів. Якщо ви мучитеся від безсоння – тоді скористайтеся цілющі властивості гарбуза.

Факт дев’ятий. З деякими шкірними проблемами чудово справляється гарбузова м’якоть. Наприклад, опіки або докучливі запалення заживуть швидше, якщо їх обробити відваром або кашкою гарбуза.

Факт десятий. Про користь гарбузового насіння в плані позбавлення від глистів відомо давно. Але їх потенціал на цьому не закінчується. Насіння чудово рятують майбутніх мам від токсикозу, позбавляючи їх від набридливої нудоти.

Факт десятий. М’якоть цієї ягоди дуже часто застосовується у виготовленні хліба, десертів і т.п. В якості добавок до салатів можуть застосовуватися смажене гарбузове насіння. Їстівними є навіть квітки.

Факт одинадцятий. Люди з діабетом, виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, гастритами їсти гарбуз не бажано.

Факт дванадцятий. Для заощадження користі гарбуза і взимку, необхідно зберігати ягоду в підвалі або на заскленій лоджії. При цьому температура повітря в процесі зберігання не повинна бути вище +15 ° С і нижче +2С

Факт тринадцятий. На гарбуз дуже згубно впливає сонце, тому в разі її зберігання на лоджії бажано від променів її берегти. При цьому боками плоди не повинні торкатися.

Ось така цікава ягода. Будьте здорові.

http://stopbolezni.net/