Головні критерії вибору справді красивої ялинки, яка довго стоятиме

Головні критерії вибору справді красивої ялинки, яка довго стоятиме

Грудень 24, 2015 0 By admin
Вибір ялинки – це дуже важливий момент підготовки до свят. Для того, щоб правильно вибрати ялинку, варто насамперед визначитися з тим, якого розміру вона повинна бути і де ви будете її встановлювати. Купувати дерево навмання не варто. Спочатку подумайте, де ви будете встановлювати ялинку: в кімнаті чи можливо в коридорі. Скільки місця знадобиться для ялинки, з урахуванням усіх ялинкових прикрас, щоб залишалося вільне місце біля дерева для проходу. 
При виборі живої ялинки, спочатку варто звернути увагу на її стовбур. Стовбур – це основа будь-якого дерева, саме тому від стану стовбура залежить і стан дерева в цілому.
Стовбур у ялинки, яка знаходиться в хорошому стані, повинен бути рівним і прямим, без тріщин. Наявність обідка на зрізі говорить про те, що дерево зрізане давно, а значить і простоїть воно недовго. Припустимо, стовбур виявився хорошим, після цього варто підняти дерево і зрізом вдарити об землю. Якщо після цього, стали обсипатися голки, це свідчить тільки про те, що дерево абсолютно не придатне. Така ялинка не простоїть і півтора тижня, не кажучи вже про всі новорічні свята.
У гарної, свіжої ялинки гілки повинні бути пружними і еластичними. Для цього ви можете зігнути гілку і подивитися на її стан. Якщо гілка пружна – це добра ознака. Якщо гілка тріщить і ламається – не варто купувати таке дерево.
Крім пружності гілок, є ще одна ознака свіжості дерева, про яку варто пам’ятати. У свіжої ялинки гілки повинні тягнутися вгору. Якщо гілки туляться до стовбура біля основи, тобто просідають, це говорить про те, що дерево зрізане давно.
Для того щоб перевірити стан хвої, потріть голки в руках. Якщо на руках залишається масляниста хвойна речовина із запахом смоли, значить ялинка абсолютно свіжа. Крім того, у свіжого дерева, хвоя має яскраво-зелений, соковитий колір. Свіжа хвоя повинна володіти хорошою колючістю і пружністю.nastol.com.ua-11657