Напої у спеку: що ні в якому разі не можна давати дитині

Напої у спеку: що ні в якому разі не можна давати дитині

Червень 8, 2019 0 By admin

Прийшло літо і спека. Нам хочеться пити більше. Але якщо дорослі дозволяють собі більше прохолодних напоїв, то далеко не всі вони підходять дітям.

Лікарі пояснили, що найкраще підійде для дітей у спеку.

Щодо кількості рідини, то слід розраховувати приблизно 130 мл рідини на кілограм маси тіла дитини. Можна більше – гірше від цього не буде. Але краще не захоплюватися, особливо солодкими напоями. 

Пити влітку потрібно регулярно та коли хочеться. Тому візьміть за звичку носити з собою пляшку з водою.

Газована солодка вода під категоричною забороною. Також краще не захоплюватися соками. Можна випити небагато, але якщо вони натуральні. 

Від напоїв з магазину пити захочеться ще більше.

Які напої підійдуть дітям влітку. Найкращі рецепти

  • Компот з чорної смородини. На 100 грам води – стільки ж грам ягід. І трохи цукрового сиропу для смаку. Смородину перебрати, додати в киплячу воду, де вже розлучений сироп. Довести все до кипіння, пару хвилин почекати, злити в чашки, охолодити. Вийде не дуже солодко, але дуже навіть корисно. Для вірності можна рідина навіть відфільтрувати. 
  • Журавлинний морс. На 200 грам води 30 грам журавлини. І стільки ж цукрового сиропу. Журавлину промити, а потім ретельно подрібнити.Отриману суміш поставити в холодильник.Вичавки покласти у воду, додати сироп і довести до кипіння. Дати охолонути, а потім просто влити туди охолоджений журавлинний сік. Напій буде трохи кислуватий, але освіжаючий.
  • Кисіль з аґрусу. Важливо, щоб напій не вийшов надто солодким. Робимо все так само, як і з журавлиною, просто до вичавок в процесі варіння додаємо 10 грам крохмалю. Довести суміш до кипіння та зняти з вогню. Охолодити. 

Джерело