Цього дня народився Джек Лондон

Цього дня народився Джек Лондон

Січень 12, 2016 0 By admin

Джек Лондон, народжений Джоном Чейні, з’явився на світ 12 січня 1876 року. Його мати проживала в Сан-Франциско, і коли Джеку було 8 місяців, вона вийшла заміж. Після цього Джек отримав прізвище вітчима і став Джоном Гриффітом Лондоном.

Письменник виріс в майже жебрацьких умовах, тому ще в дитинстві змушений був працювати. Він продавав газети на вулиці, а після школи влаштувався на фабрику з виготовлення консервів. Потім у житті Джека Лондона з’явилася Аляска: він працював там старателем, рибалкою, а в 23 роки став волоцюгою. Після чергового арешту він вирішив заробляти на хліб письменництвом, думаючи, що це самий простий заробіток. Він розмістив в журналах свої перші оповідання, засновані на особистих враженнях від перебування на Алясці. А в 1900 році світ побачив його перший збірник творів, який називався «Син вовка». Розповіді Лондона користувалися популярністю. Щороку він випускав по декілька книг. Його найвідоміші романи «Мартін Іден» і «Серця трьох» увійшли до класики світової літератури.

Популярність письменника не згасла і зараз. За його творами знімають фільми. Незважаючи на те, що помер Джек Лондон 22 листопада 1916 року, він до цих пір залишається улюбленим письменником мільйонів читачів в усьому світі.