6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок

6 способів позбутися зимової хандри за допомогою книжок

Грудень 13, 2015 0 By admin

З настанням зими ми часто відчуваємо уповільнення життя, намагаємося компенсувати брак сонячного світла вітаміном D і настільними лампами. І якщо грудень минає в очікуванні свят, то з їх завершенням і поверненням до звичного способу життя у нас псується настрій. Але є спосіб уникнути зимової нудьги – організувати своє дозвілля так, щоб не занурюватися у меланхолію з усіма іншими.

  • Читайте товсті книги, про які всі говорять. Взимку ми відчуваємо себе відрізаними від світу, а актуальний твір допоможе залишатися в контакті з іншими і мати тему для змістовного спілкування. Не любите читати те, чим зазвичай цікавляться оточуючі? Ризикніть і спробуйте хоча б один раз – у кожному разі буде про що перекинутися парою фраз або приєднатися до дискусії, відстоявши свою точку зору.
  • Підготуйтеся до прийдешньої кінопрем’єри, прочитавши книгу, за якою знято фільм. А потім обговоріть з друзями відмінності під час спільного приготування печива або глінтвейну. Чи може фільм зрівнятися з книгою? Або, можливо, книга програє?
  • Відвідуйте різноманітні книжкові заходи. Ви будете здивовані, скільки всього відбувається, але не рекламується належним чином. Ходіть на презентації нових видань, на тематичні читання, відвідайте книжкову кав’ярню, побувайте в бібліотеці або потиняйтеся книгарнею.
  • Організуйте книжковий клуб і посиденьки. Зберіться з декількома друзями і обговоріть книги, які ви так і не змогли дочитати. Або задайте в Facebook новий #challenge. Поговоріть з малознайомими людьми про улюблені твори або укладіть парі на прочитання найтовстішої або найдивнішої книги.
  • Дістаньте з полиці колекцію книг із саморозвитку або кулінарії, які ви придбали, але так і не спромоглися використати за призначенням. Виконайте завдання за однією з них або приготуйте вечерю за обраним випадковим чином рецептом. Навчіться з їх допомогою робити щось нове, наприклад, сплетіть шарф і подаруйте людині, яка цього не очікує. Такий крок буде додатковим приводом для спілкування.
  • Прочитайте книгу нового жанру або незвичайного формату викладу. Нехай це буде поезія чи графічний роман. Або невелика розповідь мовою оригіналу. У якомусь літературному журналі ви точно знайдете багато нового.

o-o

http://blog.yakaboo.ua/