Цього дня Рада Федерації Росії дає згоду на військове вторгнення в Україну

Цього дня Рада Федерації Росії дає згоду на військове вторгнення в Україну

Березень 1, 2016 0 By admin

Рада Федерації одноголосно дала дозвіл Путіну на військове вторгнення в Україну. Ця подія стала початком офіційної анексії Криму та підготовкою до широкомасштабної війни з Україною.

1 березня 2014 року самопроголошена влада Криму на чолі з сепаратистом Сергієм Аксьоновим звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням допомоги у «забезпеченні миру та спокою на території Криму». Також Аксьоновим було прийнято рішення перенести референдум з 25 травня на 30 березня 2014 року.

В той же день Володимир Путін звернувся до Ради Федерації Росії щоб та дала дозвіл на використання збройних сил на території України для «стабілізації суспільно-політичної обстановки в державі». Рішення було прийнято миттєво – 1 березня 2014 року Рада Федерації одноголосно (90 голосів) дала дозвіл Путіну на військове вторгнення в Україну. Для виправдання такого рішення росіяни посилалися також на особисте прохання колишнього президента України Віктора Януковича, якого вони вважали досі легітимним.

Ця подія стала початком офіційного вторгнення Росії в Крим та підготовкою до широкомасштабної війни з Україною. 2 березня в повну бойову готовність було приведено все кримське угрупування російських військ та були обладнані ротно-опорні пункти в районі населених пунктів Перекоп, Армянськ та Чонгар, що з’єднували Крим з материковою частиною України.

У відповідь на це українська влада також привела в бойову готовність війська та звернулася до міжнародного співтовариства та країн гарантів безпеки України з вимогою зупинити агресію Росії та забезпечити суверенітет України.

На протязі березня 2014 року Кримський півострів був офіційно приєднаний до Росії а до кордонів України в районі Донецької, Луганської, Харківської, Сумської та Чернігівської областей було стягнуте 40-тисячне угрупування російських військ. Загроза повномасштабної війни стрімко наростала.

http://beyond.ua/