Готуємося до свята: рецепт класичної паски

Готуємося до свята: рецепт класичної паски

Квітень 2, 2019 0 By admin

Традиційний рецепт ароматної святкової паски

Час приготування: 250 хвилин 

Порції: 4

Інгредієнти:

250 г родзинок

1 кг борошна

450 мг молока

7 яєць

50 г сухих дріжджів

250 г вершкового масла 

250 г цукру

1 ч.л. ванільного цукру

1/2 ч.л. солі 

Приготування:

1. Гріємо молоко, додаємо дріжджі та половину борошна, розмішуємо до отримання однорідної маси. Накривши рушником, поміщаємо у тепле місце.

2. Розділяємо білки й жовтки. До жовтків додаємо і перетираємо два види цукру, а до білків — сіль, збиваємо до утворення піни. 

3. Коли опара збільшилась удвічі, спочатку вливаємо жовтки з цукром і перемішуємо. Далі — змішуємо з розм’якшеним маслом. Наступні — білки з сіллю. Утворену масу добре перемішуємо.

4. Додаємо залишки борошна та починаємо місити тісто. Воно виходить м’яким та не прилипає до рук. Залишаємо накрите тісто на 30 хвилин у теплому місці.

5. На 20 хвилин замочуємо родзинки і, зливши з них воду, додаємо в тісто. Перемішуємо. 

6. Формочки змащуємо маслом. Викладаємо тісто на 1/3 висоти і залишаємо підійматись.

7. Розігріваємо духовку, випікаємо 35–40 хвилин при 180 градусах.

8. Виймаємо та прикрашаємо.

Джерело