Папа Римський Франциск: правила життя понтифіка

Папа Римський Франциск: правила життя понтифіка

Грудень 17, 2016 0 By admin

Сьогодні Папі Римському Франциску виповнилося 87 років. Віруючий ви чи ні, однак ця людина заслуговує поваги кожного. Редакція “24” зібрала для вас кращі цитати понтифіка.

Папа Франциск сколихнув світ своїми демократичними ідеями, справжнім аскетизмом і твердим наміром зробити церкву комфортнішою і пристосованішою до сучасного світу.

Про секс

Ми не можемо наголошувати тільки на питаннях аборту, одностатевих шлюбів і використання контрацепції. Це неможливо. Я про це не так часто говорив, в чому мене дорікали. Але ж про це слід говорити в певному контексті. У кінцевому рахунку, позиція Церкви відома, а я – син Церкви, і немає потреби говорити про це без кінця.

Хто я такий, щоб судити?

Якщо хтось є гомосексуалістом і шукає Бога, і має добру волю, то хто я такий, щоб судити його?

Про гроші

Гроші повинні служити, а не правити

Я вважаю, що автомобіль необхідний, тому що завдяки ньому ви можете багато зробити, багато подорожувати. Але обирайте скромніше! І коли ви обиратимете собі якесь гарне авто, то подумайте, скільки дітей помирають від голоду. Лише подумайте про це!

Збільшення нерівності у доходах є результатом ідеології, яка сприяє абсолютній автономії ринків. І вона віднімає право їх контролювати в урядів, які, врешті-решт, є відповідальними за загальне благо. Це нова тиранія. Дикий капіталізм нав’язує логіку прибутку будь-якою ціною.

Про старість

Я на порозі старості і не опираюся цьому. Готуюся до цього і хочу бути не кислим вином, а дозрілим. Немає нічого гіршого за гірку старість, це шлях, з якого немає вороття.

У смутку немає святості

Не вчіться у нас, не наймолодших. Не вчіться від нас спорту, яким ми займаємось – нарікання. Майте позитивний настрій. У смутку немає святості.