8 змін нігтьової пластини, які вказують на наявність захворювання

8 змін нігтьової пластини, які вказують на наявність захворювання

Березень 20, 2018 0 By admin

Хоча більшість людей не вважають здоров’я нігтів важливим, але їх стан дійсно може розповісти багато про здоров’я. Будь-яка зміна нігтьової пластини може вказувати на певну хворобу або стан, тому слід приділяти їм більше уваги.

Погляньте на свої нігті — змінили вони свій колір? Стали товщі, ніж зазвичай або з’явилися відколи? Такі зміни можуть вказувати на серйозні проблеми зі здоров’ям. Ці знаки допоможуть вам вчасно виявити проблему.

8 змін нігтів, які вказують на збій в роботі організму:

Викривлення нігтів

Якщо нігті змінили форму, це може бути ознакою запального захворювання кишечника, респіраторних захворювань, СНІДу або захворювання печінки.

Сухі та ламкі нігті

Тендітні і сухі нігті зазвичай пов’язані з гормональним дисбалансом або бактеріальними і грибковими інфекціями.

Борозенки на нігтях

Борозенки на нігтях можуть бути попереджуючою ознакою артриту, дефіциту заліза, вовчака.

Ямки на нігтях

Невеликі провали і ямки зазвичай вказують на осередки алопеції, псоріаз, дефіцит цинку.

Вигин нігтів

Якщо нігті виглядають зігнутими, як ложка, то це може бути ознакою дефіциту заліза, гіпотиреозу, серцевих захворювань або гемохроматоза (розлад печінки).

Поділ пластини на лусочки

Поділ пластини на лусочки зазвичай пов’язаний з недоїданням, деякими недоліками поживних речовин (фолієвою кислотою, вітаміном С, білком), псоріазом.

Потовщення нігтьової пластини

Нігті повинні бути гладкими і міцними, але ніколи не товстими. Потовщення нігтів вказує на проблеми кровообігу, захворювання легенів, грибкові інфекції, проблеми з щитовидною залозою, псоріазом.

Зміна кольору нігтів

Колір нігтів може змінитися, якщо ви страждаєте від певної проблеми. Білі нігті можуть бути ознакою гепатиту, а темні смуги поряд з верхньою частиною вказують на застійну серцеву недостатність. Блакитні нігті є ознакою низького рівня кисню в крові, а зелені нігті вказують на бактеріальні інфекції.

Як ви можете бачити, нігті можуть багато розповісти про здоров’я, тому важливо помітити будь-які зміни і серйозно ставитися до цього.

Джерело