Цього дня була запатентована друкарська машинка

Цього дня була запатентована друкарська машинка

Червень 23, 2015 0 By admin

Поява друкарської машинки пов’язана з винаходом спеціального апарату для нумерації сторінок, який створили американці Крістофер Летем Шоулс і Карлос Глідден. 23 червня 1868 року була запатентована друкарська машинка Шоулса, яка отримала свою назву від імені свого творця.472240-fdqujquwgekwc3rylhkaqw-article

Перша друкарська машинка за розмірами була, як стіл. Вона друкувала тільки великими літерами, а друкарка не могла бачити результат своєї роботи, оскільки папір знаходився глибоко всередині. Для цієї машинки була розроблена стандартна розкладка клавіш «QWERTY», яка використовується досі. Це слово утворюється з перших верхніх клавіш. Запатентована друкарська машинка була саме з таким варіантом розкладки. На клавіатурі не було клавіші «1» — замість неї використовували клавішу з літерою «I». Також на розкладці не було клавіші Shift – її додали через 10 років.

1 березня 1873 року почалося виробництво друкарських машинок в Нью-Йорку. Поступово асортимент товару розширювався. Розробкою друкарських машинок стали займатися інші компанії. Поступово вони стали дуже поширеними знаряддями праці в усіх країнах світу.

http://beyond.ua/