Цього дня народився видатний німецький композитор Йоганн Себастьян Бах

Цього дня народився видатний німецький композитор Йоганн Себастьян Бах

Березень 31, 2016 0 By admin

Йоганн Себастьян Бах з самого народження був оточений музикою. З’явившись на світ 21 березня 1685 року, він виховувався в сім’ї професійних музикантів. Оскільки батьки Йоганна рано померли, його вихованням зайнявся старший брат, який служив при церкві органістом. Він і навчив Йоганна основам музики. Переважно Бах навчався на творах класичної музики, але завжди мріяв дістатися до нот сучасних на той момент композиторів. Ці модні музичні матеріали зберігалися в шафі у брата, і хлопчик потай переписував ноти для себе. Коли брат відібрав ці ноти у нього, Бах спересердя пообіцяв написати ще кращу музику. І він виконав свою обіцянку.

Йоганн працював придворним музикантом, доглядачем органу, потім органістом. Саме орган зробив його дуже відомим на Батьківщині. За цей час його всі пізнали як віртуозного органіста. Але він писав музику для різних інструментів. На старості Бах майже осліп, його твори записував зять. Всього він створив близько 1000 геніальних музичних творів. Останній із них — «Ось я постаю перед троном Твоїм».

28 липня 1750 року Йоганн Себастьян Бах несподівано прозрів, але в цей же день у нього стався серцевий напад, в результаті якого він і помер.