Цього дня народився Іван Павло II – Папа Римський, святий

Цього дня народився Іван Павло II – Папа Римський, святий

Травень 18, 2016 0 By admin

Майбутній Папа Римський Іван Павло II (народжений Кароль Йозеф Войтила) народився в Польщі 18 травня 1920 року. Коли хлопчикові виповнилося дев’ять років, його мати померла. А в 20-річному віці Йозеф втратив і батька — колишнього армійського офіцера.

Після закінчення ліцею юнак вирушив на навчання до Ягеллонського університету. Крім того, у Кракові він почав відвідувати підпільну духовну семінарію. В цей період майбутньому Папі вдалося вивчити 10 іноземних мов. У 1946 році він став священиком, отримав ступінь доктора богослов’я.

У 1958 році Кароль Йозеф Войтила став єпископом, а через 9 років — кардиналом. Історичне обрання Івана Павла II Папою Римським сталося 16 жовтня 1978 року. Він став першим за останні 5 століть Папою, який не був італійцем.

Іван Павло II очолював Ватикан 26 років. Він всіляко підтримував сучасний розвиток цивілізації, не виключаючи її духовну складову. За його ініціативи церква реабілітувала багатьох учених, які ще за часів середньовіччя були засуджені інквізицією.

Навіть страждаючи від важкої хвороби Альцгеймера, Папа не залишав свою місіонерську роботу. 2 квітня 2005 року він помер. Смерть понтифіка стала трагедією не тільки для католиків, а й для представників багатьох інших релігій. В 2013 році спеціальна комісія Ватикану визнала Іван Павло II святим.

velikiy-van-pavlo-2-bografya-zhittyepis-storya-proroctvo_811