Цього дня на японське місто Хіросіма була скинута атомна бомба

Цього дня на японське місто Хіросіма була скинута атомна бомба

Серпень 6, 2015 0 By admin

6 серпня 1945 року на японське місто Хіросіма була скинута атомна бомба. Бомбардування було організоване військами США під час Другої світової війни.

За годину до скидання атомної бомби на місто, три американські літаки-розвідники злетіли для вивчення погодних умов в напрямку Хіросіми.

На відстані семи кілометрів від літака-носія бомби знаходився літак з апаратурою, який фіксував всі параметри ядерного вибуху, а бомбардувальник фотографував його результати.

Японська протиповітряна оборона виявила бомбардувальники, але їх було настільки багато, що повітряну тривогу в Хіросімі скасували. Винищувачі й сили зенітної артилерії японської сторони також не були приведені в бойову готовність.

Й о 08.15 годині ранку з 10-кілометрової висоти на японське місто Хіросіма була скинута атомна бомба під назвою «Малюк». Вона вибухнула на відстані 600 метрів над землею. В результаті постраждали 200 тисяч людей. Багато людей зазнали радіоактивного опромінення, таких налічувалося понад 150 тисяч. Практично всі загиблі були мирними громадянами. Багато годин поспіль у місті тривали пожежі. Майже 100 тисяч будинків були зруйновані.

А через три дні після бомбардування Хіросіми, такій же атаці піддали й інше місто цієї країни – Нагасакі.208858_2