Під час прийому антибіотиків потрібно виключити з раціону цукор, дріжджі і крохмаль
Листопад 5, 2018Навіть під час лікування сильними препаратами мікрофлору кишечника можна вберегти
Прийом антибіотиків – звична справа для сучасної людини. Якщо в черговий запальний процес в твоєму організмі закінчився призначенням антибіотиків. Знай, що в першу чергу від “рятівного” ліки постраждає кишечник і корисні бактерії в ньому. Доблесні лікарі озвучили принципи в харчуванні, щоб пом’якшити удар від дії антибіотиків.
1. Виключи цукор, дріжджі і крохмаль
Подбай про їх зникнення хоча б на період прийому ліків. Через меню напханого такими продуктами, дисбактеріоз прогресує.
2. Пий імбирний чай
Несподівано пекучий імбир виявився заспокійливим засобом для травної системи. Він нейтралізує здуття і гази на перших етапах дискомфорту.
3. Запасайся пребіотиками
Пребіотики – це їжа для корисних бактерій. Додай в своє меню більше клітковини. Особливі ласощі для мікрофлори: сочевиця і зелені банани.
4. Введи в раціон протигрибкові продукти
Антибіотики приглушують одну інфекцію, але можуть спровокувати виникнення іншої. Часник, цибуля і гарбузове насіння усувають розростання грибка.
5. Підтримай печінку
Печінка фільтрує всі ліки. У період агресивного впливу антибіотиків, підтримай орган за допомогою харчування. Збільш добовий обсяг листових овочів: шпинат, калі, салат.
Такі зміни в раціоні підтримають твій організм під час прийому антибіотиків. Кишечник не втратить своїх захисників – корисних бактерій.