Як чорний перець допомагає схуднути

Як чорний перець допомагає схуднути

Січень 23, 2018 0 By admin

Чорний перець допомагає схуднути завдяки вмісту речовини піперональ. Вона зменшує негативні ефекти жирної їжі. Про це розповіли індійських вчених з Університету Шрі Венкатесвара.

Вони давали пацюкам піперональ протягом шести тижнів, що дозволило знизити вагу тіло, відсоток жиру і рівень цукру. До кінця експерименту у цих тварин збільшилася м’язова маса тіла, щільність кісткової тканини, концентрація мінеральних речовин в кістках у порівнянні з контрольною групою.

А ще через годину піперональ давав значне зниження рівня цукру.

Максимально позитивний ефект спостерігався при використанні дозування в 40 міліграмів на кілограм маси тіла (курс лікування становив 42 дні).

Паралельно британські фахівці з Імперського коледжу Лондона виділили мутації, які стоять за ожирінням. Вони сфокусувалися на дітях з Пакистану. Тут генетичний компонент пояснював ожиріння в 30% випадків. Отже, мутації виявили в гені ADCY3. Через них у людини відзначаються проблеми в регулюванні апетиту, діабет і навіть порушення нюху.

І ці два дослідження виявилися несподіваним чином пов’язані. Тепер обидві команди вчених сподіваються знайти ліки проти ожиріння

https://gazeta.ua/