Що потрібно зробити на Миколая: народні прикмети

Що потрібно зробити на Миколая: народні прикмети

Грудень 3, 2015 0 By admin

Вже зовсім скоро діти будуть радіти подарункам під подушкою на День святого Миколая, а дорослі можуть згадати про прикмети і ворожіння, які передавалися з покоління в покоління.

Головною прикметою Дня святого Миколая було те, що в цей день потрібно роздати всі борги. Адже якщо не віддали старий борг досі, знайте, що будете в боргах до наступного Миколая.

У цей день хорошою прикметою вважалося висватати наречену і подумувати про приготування до весілля, яке можна відсвяткувати після посту. Говорили, що засватана на Миколу буде вірною дружиною і доброю господинею.

Крім того, на Миколи прийнято миритися з тим, з ким ви у сварці, а потім запросити колишнього недруга на пироги.

А ще з давніх часів прийнято ворожити на День святого Миколая. У це свято дівчата ворожили на судженого: знімали черевик, поверталися спиною до хвіртки і кидали його. Куди показує ніс черевика – звідти і прийде свататися наречений. Якщо ж ніс дивиться у бік воріт дівчини – весілля в цьому році чекати не варто.

Також три дівчини могли поставити у воду по цибулині. І чия перша проросте – тій і першою йти під вінець.

Щоб дізнатися, яким буде наречений, дівчата описували його на папері, потім клеїли папірці на бортик тазу з водою і запускали свічку – до котрого папірця вона підпливала, такий наречений очікується у дівчини, яка запускала свічку у воду.mikola

http://vsviti.com.ua/