Іграшка, яка найкраще розвиває дітей до 3 років

Іграшка, яка найкраще розвиває дітей до 3 років

Лютий 21, 2018 0 By admin

Не варто засмучуватися тим батькам, які не можуть дозволити собі витратити величезні кошти на новомодні розвиваючі іграшки. Нове дослідження показало, що розвиток дитини максимально стимулюють звичайнісінькі кубики.

Американські вчені Темпльського і Делаверского університетів виявили, що діти, що розвиваються на сучасних іграшках, мають один спільний недолік – у них слабо розвинене просторове мислення. Вже близько 3-х років відставання в даному напрямку розвитку у дітей дуже помітно. А це загрожує, як мінімум, наступним відставанням в освоєнні математики.

Нове дослідження охопило понад сотні дітей 3-х років. Це були діти батьків з різним матеріальним достатком. Їм сказали побудувати за прикладом фігури з кубиків. Оцінювалася здатність дитини визначати, які кубики повинні мати у своєму розпорядженні зверху (знизу), розміщувати їх правильно в ряд. Крім того, запропоновані були і математичні завдання: простий рахунок, додавання, віднімання. Виявилося, що ті, хто легко копіювали фігури з кубиків, легше вирішували і математичні завдання.

Недостатній розвиток просторового мислення був у дітей, які менше за інших грали в кубики. Крім того, в іграх батьки не акцентували увагу дітей на вивченні понять “нижче” (“вище”).

Дослідники підкреслюють, що кубики і, до речі, пазли повинні бути серед регулярних дитячих ігор. Тоді дитина легше буде справлятися з математикою в школі.

http://nashamama.com/