Покров Пресвятої Богородиці: як притягнути нареченого і вдало вийти заміж

Покров Пресвятої Богородиці: як притягнути нареченого і вдало вийти заміж

Вересень 30, 2016 0 By admin

У Покров Пресвятої Богородиці дівчата проводили ряд обрядів, щоб притягнути нареченого і вдало вийти заміж. Існують особливі прикмети для незаміжніх, пов’язані з святом Покрови Пресвятої Богородиці.

Чому Покрив пов’язують із весільними звичаями

Покров Пресвятої Богородиці відзначається 1 жовтня. В день Покрови Божої Матері православні християни згадують чудо, яке сталося в 910 році. За переказами, Богородиця з’явилася моляться у Влахернському храмі в Константинополі і врятувала від військ язичників. Божа Матір простягнула свій омофор (покривало для голови) над людьми, і це чудо стало знаком заступництва і втіхи над людьми.

Але на Русі наші предки пов’язували слово «покров» з весільними обрядами і звичаями. Як відомо, в старовину «простоволосыми» дозволялося ходити тільки незаміжнім дівчатам. А після весілля жінка могла ходити тільки з покритою головою. Звідси і зв’язок свята Покрови та весіль.

Покров Пресвятої Богородиці: прикмети для незаміжніх

Дівчата з нетерпінням чекали свята Покрови, тому що до нього приурочені народні ворожіння, допомагають їм знайти нареченого і вийти вдало заміж. Наприклад, напередодні Покрови незаміжні дівчата на Русі пекли житній хліб, клали його на підвіконня і дивилися у вікно – вважалося, що ввечері у вікні здасться майбутній наречений. Так, існує прикмета для незаміжніх про те, що хто раніше всіх в цей день поставить в храмі свічку перед іконою Покрови Божої Матері, той раніше всіх і заміж вийде.

Способи привернути нареченого на Покрову

На Покрову Пресвятої Богородиці незаміжні дівчата на Русі проводили різні обряди і ритуали, які допомагають залучити в своє життя нареченого. І в наші дні дівчата передають з вуст у вуста 7 способів привернути нареченого, щоб вийти заміж.

#1.

Коли в цей день будеш ставити свічку перед іконою Покрови Богородиці, вимов слова: «Покрова-батюшка, покрий землю сніжком, а мене женишком» або «Покров-Матінка, покрий землю сніжком, а мене молоду хусткою».

#2.

Щоб притягнути нареченого, до 9 ранку до Покрив візьми листок і напиши дуже-дуже докладно про те, якого чоловіка хочеш зустріти. Внизу під описом якостей обов’язково треба дописати: «на все воля Бога». З цією запискою вирушай в церкву і постав свічку Богородиці. Папірець сховати.

#3.

Відомий змова для залучення нареченого, який читають з ранку на Покрову, дивлячись у вікно. Найкраще щоб ви дивилися в той бік, де живе ваш улюблений: «Покров Батюшка, пішли вінець мені, Рабу Божу (ім’я дівчини). Нехай ангели ставлять тридев’ять тинів поганим хлопцям, а моєму єдиному, красну соколу (ім’я хлопця) шлях яскравою свічок висвітлюють, до мене Рабу Божу (ім’я дівчини) зазивають, на вінчальний шлюб благословляють! Амінь.»

#4.

А ось обряд на залучення нареченого в дім. Для цього ритуалу треба, щоб на Покрову на вулиці лежав сніг. Потрібно вийти у двір і помсти сніг до дверей будинку, примовляючи: «Як Батюшка прийшов Покров, Так і мій наречений мене знайшов. Я мету сніжок, замітаю, Нареченого червоного до себе в будинок закликаю. Як покриває мою голову покривом сніжок, так біжить, поспішає, до мене женішок. Несе мені вінчальний каблучку дорогою, червоний кокошник та запотиличник золотий. Мене, Рабу Божу (ім’я дівчини) в дружини взяти бажає. Слово моє міцно, Амінь».

#5.

Ще один обряд залучення в своє життя нареченого. Купи біле простирадло і накинь на себе плащ. Потім запаліть церковну свічку і скажи змова стільки разів, скільки тобі виповнилося на даний момент повних років: «Покров, Покрив! Землю манною крупою накрий, а мене, (своє ім’я), накрий канителлю весільної. Богородице, пошли мені нареченого славного, судженого — вірного! В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь». Після чого загаси свічку, а простирадло акуратно ліжка на ліжко. Наступні 3 ночі спи на ній, після чого спали її в печі або в багатті.

#6.

Щоб збільшити свої шанси на заміжжя, постарайся весь Покрив проходити з зав’язаним на голові білою хусткою, навіть вдома..

#7.

Якщо хлопець є, але заміж не кличе, проводять обряд на заміжжя на Покрову. Увечері перед Покровою прочитайте на воду весільна змова. Водою цій помийте обличчя і витріть сорочкою вашого чоловіка. «Благослови Боже на вінчальний вінець. Нехай прийде мою девичеству кінець. Не потрібні мені більше дівочі коси, Хай незаміжні дівчата носять їх, а натомість я прошу бабин хустку, та золотий вінчальний каблучку. Благослови мене Бог святий Покров. Амінь.»

Можна ставитися до змов скептично. Але нехай навіть ті, хто вірить у них, 100 разів подумає, перш ніж виконати який-небудь з подібних ритуалів, особливо, якщо в ньому вказується ім’я конкретної людини. Тільки справжня любов здатна принести щастя!

http://vidpoviday.com/