Як швидко виспатися: поради фахівців

Як швидко виспатися: поради фахівців

Травень 22, 2015 0 By admin

Частенько буває так, що відпочити не виходить. Причини на це можуть бути різні. А перспектива впродовж дня ходити, як сонна муха, нікого не притягає. Але як швидко виспатися? Розглянемо найпростіші методи боротьби з обставинами, що склалися :

Енергетики: за і проти

Багато хто для того, щоб залишатися бадьорими, прибігають до вживання енергетичних напоїв, основним компонентом яких є кофеїн або таурин. Люди вважають за краще не вирішувати проблему, як швидко виспатися, а намагаються продовжити пильнування. Найчастіше для цього випивають енергетики. Але такими напоями зловживати не слід.

Адже метод впливу енергетиків полягає в наступному. Енергетичні напої висмоктують з організму усі резерви, підживлюючи його на декілька годин. Але якщо бути конкретніше, то енергетичний напій робить організм слабким і наносить йому шкоду. Між іншим, люди, які займаються спортом професійно, енергетиків принципово не вживають.

Як швидко виспатися і привести себе в порядок

Як же швидко привести себе в норму і виспатися за одну годину або навіть півгодини? Серед безлічі простих методів, що допомагають розв’язати цю проблему, найбільш популярна релаксація. Напевно більшість про такий вид розслаблення знає або чув. Завдяки цьому методу, можна реально відпочити за одну годину або навіть півгодини. Для того, щоб провести сеанс релаксації, знадобляться:

  • тиха обстановка;
  • спокій;
  • вільний одяг;
  • зручне місце для відпочинку (великий диван, або м’яке ліжко, або на крайній випадок містке крісло).

Спершу необхідно лягти на пряму поверхню і прибрати усі подушки. Руки розвести уздовж тулуба, не торкаючись до нього, долоні направити вгору. Дихання має бути легким і спокійним. Таке положення повинне приносити комфорт. Ноги не повинні доторкатися один до одного. Повіки опущені. Що при цьому необхідно робити?

Розслабитися, а усі думки відкинути на потім. Уявити, що пальці ніг поступово розслабляються: спочатку по одному від кожної ноги, потім слід перейти на інші фаланги, далі вище, потім стопи і так далі. Не квапитися. Дихання рівне. Поступово перейти на плечі і руки. Починається все з пальців, потім вище. Через шию доходимо до підборіддя, досягаємо щік, носа і вух.

Завершивши маніпуляції з тулубом, переходимо до думок. Необхідно спробувати не заповнювати свою голову думками. Якщо не виходить, то повторення фрази: “у мене немає розуму”, допоможе відволіктися.

Дуже скоро можна буде зануритися в релаксаційний сон, оскільки усе тіло швидко розслабилося, і гарненько виспатися за досить короткий термін. Вже через півгодини ви прокинетеся свіжими і відпочилими. Головне не квапитися з пробудженням. Спочатку потрібно поворушити пальцями, потім руками і ногами, і після неспішно вставати.

Пробувати цей спосіб відпочинку можна при кожній необхідності. Після декількох таких тренувань, занурення в сон буде швидким і легким. Такий годинний передих зробить день вдалим, а настрій – позитивним.

 

http://www.terrawoman.ua/