1 липня – День Канади

1 липня – День Канади

Липень 1, 2015 0 By admin

1 липня — це День Канади. Під такою назвою канадці відзначають своє головне державне свято. Воно було засноване на честь об’єднання північноамериканських колоній Британії. Відповідний акт був підписаний 1 липня 1867 року. Саме з того моменту і прийнято відзначати це свято, коли перші колонії Північної Америки, які перебували у володінні Британії, об’єдналися в конфедерацію. Вона отримала назву Домініон Канада. Фундамент для заснування нової держави заклали провінції Квебек, Онтаріо, Новий Бронсуік і Нова Шотландія.

Підписаний чотирма колоніями акт був відкритий для інших провінцій. Пізніше Домініон Канада прийняв до свого складу ще 6 колоній, які зараз також святкують День Канади. Території сучасної Канади приблизно окреслилися до кінця XIX століття, але формування конфедерації завершилося лише в 1949 році. Десятою провінцією держави став домініон Ньюфаундленд, який також був колонією Британії. Сьогодні День Канади, як своє державне свято, відзначають і мешканці трьох Північних територій.

Громадяни цієї країни святкують День Канади з величезним розмахом. Офіційні святкування проводяться на Парламентському пагорбі в Оттаві. У цей день рух транспорту на вулицях столиці перекрито, оскільки повсюдно проводяться паради, концерти і різні вистави.

http://beyond.ua/