10 країн, в які жінкам краще не потрапляти

10 країн, в які жінкам краще не потрапляти

Травень 14, 2015 0 By admin

345081023

Образ жінки 21 століття – впевнена в собі, процвітаюча, що світиться здоров’ям і красою. Але багато хто з 3,3 млрд. жінок на нашій планеті сьогодні піддаються насильству, репресіям, ізоляції та дискримінації. У нашому огляді 10-ка країн, які визнані міжнародними експертами найгіршими для проживання жінок.

Ірак

women-111

Ірак став справжнім сектантських пеклом для жінок після того, як американці “звільнили” країну від тирана Саддама Хусейна. Рівень письменності, колись найвищий в арабському світі, в даний час знаходиться на найнижчому рівні. І кінці 2014 року бойовики «Ісламської Держави» стратили в Іраку більше 150 жінок за відмову брати участь у так званому секс-джихаді.

Пакистан

women-112

У деяких племінних районах жінок ґвалтують як покарання за злочини чоловіків з їх сімей. Але ще більш широке поширення одержали так звані вбивства честі. Нещодавно по країні прокотилася хвиля релігійного екстремізму, спрямована проти жінок політиків, працівників з питань прав людини і адвокатів. Жінки є жертвами насильства та жорстокого поводження, і в країні як і раніше немає законів проти насильства в сім’ї. З цією проблемою стикаються 90 відсотків жінок, а 82 відсотки жінок заробляють менше, ніж чоловіки.

Індія

women-113

В Індії жінки становлять 39 відсотків усіх ВІЛ-інфікованих дорослих. Близько 70% жінок в Індії є жертвами насильства в сім’ї. Злочини щодо жінок в Індії відбуваються кожні три хвилини. Раз в 29 хвилин жінка стає жертвою зґвалтування. У минулому столітті було вбито 50 мільйонів дівчаток, а близько 100 мільйонів жінок і дівчаток стали жертвою торгівлі людьми. 44,5 відсотків дівчаток виходять заміж у віці до 18 років.

Сомалі

women-114

У столиці Сомалі Могадішо громадянська війна докорінно змінила ситуацію для жінок, які раніше були традиційним оплотом сім’ї. 95 відсотків дівчаток ґвалтують у віці від 4 до 11 років. У парламенті жінки займають лише 7,5 відсотків місць. Лише 9 відсотків жінок в Сомалі народжують в медичній установі.

Малі

women-115

У Малі, однією з найбідніших країн світу, лише декільком жінкам вдається уникнути болісного обрізання статевих органів. Багато хто з дівчаток змушені вступати в шлюб в зовсім юному віці, а кожна десята помирає під час вагітності або пологів.

Гватемала

345081023

Бідні жінки в Гватемалі стикаються з насильством в сім’ях і частими зґвалтуваннями. Також в країні один з найвищих у світі рівнів СНІДу.

Судан

women-118

Незважаючи на те, що в країні був прийнятий ряд нових законів, становище жінок на заході Судану залишається плачевним. Викрадення, зґвалтування або насильницьке виселення призвели до того, що з 2003 року було вбито більше одного мільйона жінок.

Демократична Республіка Конго

congo

У східній частині ДРК війна вже забрала більше 3 мільйонів життів, і кінця її не видно. Часто в Конго жінки воюють на передній лінії фронту. Вони часто стають жертвами прямих нападів і насильства, скоєних воюючими сторонами. Жінки в Конго стикаються з особливо суворими реаліями: кожен день відбувається близько 1100 зґвалтувань, а з 1996 їх було зареєстровано більше 200 000. 57 відсотків вагітних жінок страждають анемією, і всі без винятку жінки не можуть підписати жодного юридичного документа без дозволу своїх чоловіків.

Афганістан

women-120

В середньому афганські жінки живуть лише 45 років – на рік менше, ніж афганські чоловіки. Після трьох десятиліть війни та репресій, переважна кількість жінок в Афганістані безграмотні. Більше половини всіх наречених молодші 16 років. Кожні півгодини помирає породілля, адже близько 85 відсотків жінок в Афганістані народжують без медичної допомоги. Це країна з найвищим рівнем материнської смертності в світі.

Чад

women-121

У Чаді жінки практично безправні. Більшість шлюбів укладається з дівчатами 11 – 12 років. Суданська жінки, що живуть в таборах біженців на сході Чаду, стикаються з зґвалтуваннями та іншими формами насильства. Поза табором ж їх переслідують члени опозиційних озброєних груп, бандити і сили безпеки Чаду.

http://www.novate.ru/