16 червня 1903 року була зареєстрована торгова марка «Пепсі-Кола»

16 червня 1903 року була зареєстрована торгова марка «Пепсі-Кола»

Червень 16, 2015 0 By admin

В 1893 році молодий американський фармацевт Калеб Бредхем несподівано для себе створив унікальну суміш із газованої води, рідких масел, цукру, ванілі й горіхів коли. Цей незвичайний напій почали продавати в аптеках для зміцнення організму й підвищення тонусу. Творець напою запевняв, що «Пепсі-кола», крім того, покращує процес травлення. Але зареєстрована торгова марка «Пепсі-Кола» була набагато пізніше — 16 червня 1903 року. Саме тоді й було вигадано назву напою, який так люблять мільйони людей в усьому світі.

Оскільки до складу напою входив фермент для травлення пепсин і горіх коли, то була зареєстрована торгова марка «Пепсі-Кола», назва якої складалась із назв інгредієнтів.

Пізніше, в 1923 році, компанія Бредхема збанкрутувала через стрімке зростання цін на цукор. А самого винахідника «Пепсі-Коли» під присягою в суді змусили розкрити рецепт напою.

Але, незважаючи на ряд комерційних невдач, сьогодні «Пепсі-Кола» має шанувальників свого незвичайного смаку в усіх країнах. І хоча зареєстрована торгова марка більше ста років тому, люди її люблять досі.

http://beyond.ua/