17 червня – День проголошення Республіки Ісландія

17 червня – День проголошення Республіки Ісландія

Червень 17, 2015 0 By admin

День проголошення Республіки Ісландія припадає на 17 червня. Це традиційне свято, яке не може обійтися без гучних веселощів, барвистих парадів і веселих усмішок на обличчях людей. У Рейк’явіку та інших містах цього дня організовуються святкові заходи, театральні вистави та музичні виступи.

reykjavik-2651804-0

До дня проголошення республіки країна пройшла довгий і складний шлях розвитку. З 930 року це була незалежна держава, але в 1262 році Ісландію колонізували норвежці. Пізніше територія Ісландії вважалася датською. На початку 19 століття ісландці домагалися політичних свобод і можливості чинити самоврядування. Завдяки єдності нації в 1843 році мета була досягнута. Ісландію проголосили автономією. Але повністю незалежною країна стала тільки в 1918 році. А День проголошення Республіки відзначається в день народження лідера визвольного руху Ісландії Йона Сігурдссона, який з’явився на світ 17 червня 1811 року.

Однією з найбільш незвичайних розваг цього свята можна назвати забави біля гейзера. Люди кидають в нього спеціальну речовину, яка змушує гейзер діяти в кілька разів активніше. Це видовище завжди збирає багато зацікавлених глядачів.

http://beyond.ua/