31 липня – Ту бе-Ав (День любові)

31 липня – Ту бе-Ав (День любові)

Липень 31, 2015 0 By admin

Скільки б тисячоліть не існувала любов, відсвяткувати її народження ніколи не гріх. Очевидно, саме так вважали євреї, які вигадали свято Ту бе-Ав, тобто День любові. Свято любові — це прекрасний привід сказати близьким людям ніжні слова, зізнатися в коханні або зробити своїй другій половинці пропозицію руки та серця. Цілком можливо, що останню традицію єврейського Дня любові вигадали жінки, які хотіли швидше вийти заміж за коханого, оскільки спочатку це свято мало дещо іншу символічність. День любові вважався днем єднання народу: цього дня багато століть тому були дозволені шлюби між різними колінами, тобто родами.

Древній лозунг свята – «Приходь, кради й одружуйся!»

Цей девіз слугував вказівкою до дій багатьом чоловікам. В День любові дівчата й хлопці з різних родів могли познайомитися і навіть полюбити одне одного. В Ту бе-Ав всі вони одягали білі вбрання і йшли гуляти. Нерідко такі гуляння закінчувалися шлюбом і найщирішими почуттями.

Мабуть, невипадково День любові відзначають наступного дня після дня трауру, з якого колись почалось вигнання єврейського народу. Євреї давно знайшли свою землю, і навіть небезпека війни не змогла знищити цей великий народ. І в цьому заслуга тільки кохання.thumb_21012_news_m