6 найвпливовіших жінок в історії людства

6 найвпливовіших жінок в історії людства

Травень 18, 2016 0 By admin

За кожним великим царем і завойовником стояла жінка, яка надихала його на нові відкриття і перемоги. За кожним відомим політиком чи мільярдером теж стояла така жінка, яка давала йому натхнення і впевненість у тому, що він здатен на великі звершення. Анекдот про Мішель Обаму, мабуть, теж чули вже всі.

Це коли Барак Обама приходить з нею в ресторан, а вона вітається з якимось чоловіком, вони сідають за стіл, і Барак запитує: «Мила, хто це?». Мішель: «Це хлопець з коледжу, залицявся раніше до мене». Барак на те каже: «А-а-а От вийшла б за нього, була б зараз дружиною ресторатора», – і голосно засміявся, думаючи, що дуже смішно пожартував, на що Мішель йому відповідає: «Ні, я була б дружиною президента, а ким би був ти, ось це вже питання!».

Але були жінки, які самі управляли своєю долею і вплинули на історію не менше, ніж більшість чоловіків.

Марія Склодовська-Кюрі (1867 – 1934)

Жінка-вчений. Саме завдяки її дослідженням в ядерній фізиці сьогодні не складає труднощів визначити внутрішні травми (великий вклад у рентгенологію належить саме їй), а також вона навчила людство використовувати полоній. Саме Марія Кюрі першою з жінок удостоїлася Нобелівської премії і стала єдиною людиною за всю історію, який отримала премію в двох науках.
Кюрі відповідальна за створення теорії радіоактивності, але, на жаль, також вона ненавмисно виявила, який фатальний ефект радіоактивність має на здоров’я, і померла 4 липня 1934 року народження, через апластичну анемію, викликану впливом радіації. Проводячи щоденні досліди, вона не користувалася ніякими засобами захисту, так як не знала про шкоду радіації.

Клеопатра (69 – 30 до н.е.)

Останній правитель Стародавнього Єгипту, яка стала відома завдяки сильному впливу на Гая Юлія Цезаря і Марка Антонія. Її руками творилось безліч інтриг світового масштабу, більшість з яких їй успішно вдавались. Відома своїм похабством і величезною кількістю коханців, більшість з яких потім були страчені.

Роксолана або Хюррем Султан (1505 – 1558)

Султанша-просвітительниця. Дружина одного з найвідоміших турецьких султанів того часу Сулеймана І Пишного (Пишним його звали в Європі), яка мала на нього не абиякий вплив. В історії османів це був небачений випадок – султан офіційно одружився на жінці з гарему. Роксолана стала для нього втіленням усього, що він любив в жінках: вона цінувала мистецтво і розбиралася в політиці, була поліглотом і прекрасною танцівницею, вміла любити і приймати любов. Її єдину зі всіх жінок султанів в історії людства почали признавати правителі інших країн світу. Султанша з’являється на людях з відкритим обличчям, але незважаючи на це, користується повагою видних діячів ісламу, як зразкова правовірна мусульманка.
Коли Сулейман, залишивши керувати імперією дружину, вирушив утихомирювати бунтівні народи Персії, він буквально вишкріб казну, але Роксолана зробила все, аби Османська Імперія, яка на той час мала надзвичайний світовий вплив, яскраво розквітла у ці роки.

Мати Тереза (1910 – 1997)

the-most-powerfull-woman-3

Воістину свята жінка, яка присвятила все своє життя благодійності. Багато людей її любили, але були і ті, хто ненавидів. Вона заснувала громаду «Сестри Місіонерської Любові», яка допомагає нужденним по всьому світу. Була удостоєна Нобелівської премії і зарахована до лику святих. Однак, для завершення канонізації не вистачає маленького нюансу: доказів дива.

Маргарет Тетчер (1925 – 2013)

Всім відома «залізна леді» протрималася на посту прем’єр-міністра Великобританії цілих 11 років. Її цитати розлетілися по всій планеті і стали безсмертною спадщиною людства. Завдяки її працям зменшилося безробіття, припинилася приватизація державних компаній і багато іншого.

Єлизавета I (1533 – 1603)

Останній представник монархічної династії Тюдорів. Пожертвувавши шлюбом вона здобула повну незалежність в своїх рішеннях. Саме завдяки її непохитним рішенням Британія перемогла іспанську Армаду, Уолтер Рейлі став одним з перших, хто вступив на землі Північної Америки. А ще саме під час її правління творив Шекспір.

http://news.ua482.com.ua/