7 причин, чому варто щодня пити зелений чай

7 причин, чому варто щодня пити зелений чай

Вересень 17, 2015 0 By admin

Регулярне вживання зеленого чаю може творити з вашим тілом справжні дива. У сьогоднішньому огляді ми хочемо ознайомити вас з перевагами зеленого чаю, які допоможуть зберегти здоров’я і відмінну фігуру.

1. Зелений чай позитивно впливає на ваші кістки

Згідно з дослідженнями, що були опубліковані в журналі Nutrition Research, зелений чай уповільнює швидкість зниження щільності кісткової тканини у літніх людей і зменшує ризик переломів, викликаних остеопорозом. Дослідники виявили, що серед жінок, які щодня п’ють до 3 чашок цього напою, ризик перелому стегна через остеопороз на 30 відсотків нижче, ніж серед тих, хто його не п’є.

2. Зелений чай допомагає в профілактиці раку

За даними Медичного центру штату Меріленд, в таких країнах, як Японія, де зелений чай вважається національним напоєм, кількість ракових хворих набагато менша, ніж в інших. Учені виявили, що зелений чай містить органічну речовину галат епігалокатехіну (EGCG) – катехін, відомий своїми антиоксидантними властивостями. Ця речовина захищає клітини від оксидантов, зростання ракових клітин. Крім того, зелений чай захищає шкіру від УФ-променів, які вважаються головною причиною раку шкіри.

3. Зелений чай допомагає підтримувати здорову вагу

Одне з 12-тижневих досліджень, опублікованих в Американському журналі клінічного харчування, підтвердило, що екстракт зеленого чаю допомагає в рішенні проблем ожиріння і набирання ваги, пов’язаних з наслідками діабету.

4. Зелений чай допомагає знизити рівень холестерину

Було помічено, що зелений чай сприяє зниженню рівня ліпотреїна низької щільності – “поганого” холестерину – про це написали в “Американському журналі клінічної дієтології”. Більше того, у людей, котрі регулярно п’ють зелений чай, рівень ЛНЩ (ліпотреїна низької щільності) дещо нижче, ніж у тих, хто його не п’є.

5. Зелений чай допомагає поліпшити здоров’я ясен

Дослідниками одного японського університету було встановлено, що у людей, котрі регулярно п’ють зелений чай, виникає значно менше проблем з втратою ясенної тканини і її кровоточивістю. Чим більшу кількість чаю споживали випробовувані, тим менше у них проявлялися симптоми пародонтозу. Таким чином, випиваючи в день більше 1 чашки зеленого чаю, ви значно поліпшите здоров’я порожнини рота.

6. Зелений чай допоможе вашому серцю

Згідно з дослідженнями Гарвардської медичної школи, щоденне вживання чаю знижує ризик виникнення серцевих захворювань. У людей, котрі регулярно п’ють зелений чай, ризик смерті від інфаркту або інсульту на 26% нижче. Це підтверджують і японські дослідники: в їх дослідженні взяли участь більше 40’000 чоловік, і усі вони споживали в день більше 5 чашок зеленого чаю. Так що пийте його більше, якщо хочете оздоровити серце.

7. Зелений чай дарує вам заряд бадьорості

Навіть ті, хто не бажає споживати зайвий кофеїн, можуть знайти плюси в зеленому чаї. У одній 200-мілілітровій чашці зеленого чаю міститься від 24 до 45 міліграм кофеїну, тоді як в такій же чашці кави його міститься 95-200 міліграм.

Чай забезпечує нас зарядом енергії, але з набагато меншим ризиком появи головного болю, тремтіння в кінцівках і нудота, яка може проявитися у разі передозування кави. А така кількість кофеїну допоможе збільшити вашу витривалість, пишуть дослідники в “Американському журналі психології”. Так що якщо ви займаєтеся спортом або просто шукаєте тонізуючий напій, вам варто спробувати перемкнутися “на зелений”.

http://www.terrawoman.ua/