Весняне оновлення шкіри обличчя в домашніх умовах

Весняне оновлення шкіри обличчя в домашніх умовах

Травень 1, 2015 0 By admin

790

На жаль, втомлена за зиму шкіра не завжди виглядає кращим чином на яскравому весняному сонці. Багатьом знайомі такі весняні проблеми, як авітаміноз, поява зморшок і веснянок. Навіть якщо взимку був регулярний догляд, настав час підвищеної уваги до стану шкіри обличчя.

Слід зазначити, що окрім використання оживляючих масок, необхідно збільшити дозу вітамінів в харчуваенні, оскільки краса і свіжий вигляд шкіри повністю відбивають, чи отримує їх організм в достатній кількості. Овочі і фрукти – головне джерело, але як альтернатива, це капсульні, а також таблетовані добавки.

Також допоможуть вітамінізовані фіточаї, які посприяють очищенню, омолоджуванню або зняттю стресу.

Наступний етап весняного перетворення – пілінг. Можна сходити в салон до косметолога, але можна повернути шкірі гладкість і дома. Ось один з рецептів, який не лише очистить від ороговілих клітин, але і надасть благородну бархатистість: натерту апельсинову цедру, змішати 1 ст. ложкою геркулеса з 2 ст. ложками вершків, потім влити 1 чайну ложку маслинової олії. Витримати отриману суміш на обличчі на 3 хвилини, змити настоєм ромашки (1 столову ложку квіток заварюємо 200 мл окропу).
Наситити шкіру необхідними мікроелементами можна за допомогою маски з пшеничними пластівцями: для цього беремо 2 ст. ложки пластівців і 100 гр. води (для жирної шкіри), 100 гр. кефіру (для нормальної шкіри) або 10 гр. кислого молока (для сухої шкіри). Потім дати пластівцям набубнявіти, рясно нанести і дати ввібратися (10-15 хвилин).

Для любительок кремів можна порадити пом’якшувальний крем: розігріти 1 чайну ложку олії какао, найзручніше, на водяній лазні, половину чайної ложки воску, 2 чайних ложки ланоліну, половину чайної ложки води, перемішати до стану однорідної маси, додаючи по 30 крапель вітамінів A, D, E. Наносити щодня тонким шаром. Крем швидко пом’якшить і відновить еластичність.

Навесні також рекомендується замінити умивання водою на обполіскування трав’яними відварами, вони знімуть роздратування, запобіжать сухості. Відвар готується таким чином: окропом (100 мл) заливаємо наступну суміш: 0,5 ст. ложки перцевої м’яти, 3 ст. ложки липових квіток, 1 ст. ложку пелюсток троянд, і 2 ст. ложки ромашки. Настоювати 15 хвилин, потім процідити.

От і все – нехитрі, але ефективні рецепти для підтримки шкіри у весняний час готові! Будьте особливо красиві цієї весни!