Лікар дав прості поради щодо профілактики застуди

Лікар дав прості поради щодо профілактики застуди

Листопад 20, 2016 0 By admin

Американський лікар Мехмет Оз поділився простими секретами, які допоможуть запобігти застуді. Поради медика оприлюднило видання The Huffington Post.

Чисті руки. Часто мийте руки, адже підтримування їх у чистоті допомагає запобігти поширенню не тільки грипу, але й інших мікробів.

Сон за графіком. Бажано лягати спати та прокидатися щодня в один і той же час. Тоді ваше тіло звикне до графіку та це стане його природним ритмом. Іноді можна дозволити собі подрімати 20 хвилин протягом дня. Це допоможе залишатися бадьорим, якщо не вдається вчасно лягти спати.

Споживання вітаміну D. Взимку ми не отримуємо достатньої кількості сонячного світла. Попри це, необхідно виходити на повітря хоча б на 15-20 хвилин кілька разів на день. У такий спосіб організм почне виробляти вітамін D, потрапивши під УФ-промені.

Зміцнення імунітету. Лікарі радять пити чай із ехінацеї. Настій може запобігти застуді, а в разі захворювання полегшити симптоми. Також не забувайте додати до раціону вітамін C і цитрусові.

Фізичні вправи. Взимку не варто відмовлятися від фізичних навантажень. Розминка, стрибки чи віджимання розженуть кров і зарядять вас енергією.

http://znaj.ua/