Як допомогти дитині стати відмінником

Як допомогти дитині стати відмінником

Листопад 19, 2016 0 By admin

Виявилося, що найважливішою умовою для успішності в школі і вузі, яка виражається балами і рейтингами, є самооцінка дитини. Саме вона допомагає отримувати більш високі бали при більш низькому рівні знань з найрізноманітніших предметів.

Вчені прийшли до висновку, що психологічна підготовка, підтримка адекватної самооцінки, впевненості в собі дозволяє людині вчасно і на всю силу заявити про свої знання, викладаючи їх впевнено і різнобічно. Що неодмінно впливає на позначки.

Гарна самооцінка завжди і в будь-яких ситуаціях дає можливість показати себе з різних сторін і розкрити потенціал, в той час як невпевнена в собі дитина часто невпевнена і в своїх знаннях, мало того, він використовує недостатньо ефективні способи вираження знань. В усній формі це проявляється на рівні бідності лексичного запасу, мови тіла, нездатності чітко викладати все, в тому числі, спірні твердження.

А в письмовому – в частих виправлення або недостатньо впевненому викладі, стриманості і лаконічності, відсутності особистої думки. Втім, для дітей з низькою самооцінкою домашня письмова робота – один з кращих способів проявити себе і викласти свої думки і знання.

tvoymalysh.com.ua