29 листопада – День солідарності з палестинським народом

29 листопада – День солідарності з палестинським народом

Листопад 29, 2015 0 By admin

Цього дня в 1947 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про розділ Палестини. У 1977 році Генеральна Асамблея ООН постановила щороку відзначати 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом.

Уривок послання Генерального Секретаря ООН з нагоди Міжнародного дня солідарності з палестинським народом:

«Сьогодні я з тими, хто по всьому світу виражає глибоку солідарність з палестинським народом, страждання якого продовжуються. Він як і раніше не має своєї держави і піддається пригнобленню. Виражаючи свою солідарність з ним, я не нехтую стражданнями народу Ізраїлю. Він теж позбавлений безпеки і постійно протистоїть тероризму.

Жахливі події останніх трьох років і важка ситуація, яка зараз склалася в регіоні, повинні б стати наочним доказом для всіх, що ніж більше шкоди сторони наносять один одному, тим більшого збитку вони завдають самі собі і тим менше шансів залишають для мирного врегулювання.

Це підірвало спроби приборкати насильство і сприяло розпалюванню ненависті і гніву по відношенню до ізраїльтян, тим самим ще далі відсунувши той день, коли Ізраїль житиме, не випробовуючи страху, в межах безпечних і загальновизнаних кордонів.

З іншого боку, вибухи бомб палестинцями-смертниками в Ізраїлі вели до того, що випадковими жертвами безглуздих і жорстоких терактів ставали ні в чому не повинні мирні громадяни. Цим огидним діям не може бути виправдання, і вони заслуговують на постійне і беззастережне засудження. Вони звели нанівець зусилля по наведенню мостів примирення і довіри між двома народами, тим самим ще далі відсунувши той день, коли палестинці житимуть в світі і безпеці у межах своєї власної держави».