2 грудня – День 2D-художників

2 грудня – День 2D-художників

Грудень 2, 2015 0 By admin

2D-художники – це професіонали плоского комп’ютерного малюнка, в основному в ігровому жанрі і мультиплікації. Саме ними були розроблені і продовжують розроблятися всі ігри, в які грає вже не одне покоління, а також мультфільми. 2D-художники займаються створенням плоских нерухомих текстур, на відміну від фахівців 3D, які творять об’ємні (тривимірні) зображення. Їм присвячене міжнародне професійне свято.

2D-художник, як і будь-який інший, повинен володіти хорошим почуттям пропорцій, дизайну, кольору, ефектів, освітлення і світлотіні, і, звичайно ж, уявою.

При створенні обстановки, інтер’єру, персонажа, тощо. В першу чергу, він малює це в своїй голові. Потім робить начерки на папері. Після цього за допомогою спеціальних програм він створює не тільки малюнок, але й атмосферу. Персонажу надаються характерні риси.

Для того щоб стати хорошим майстром двовимірної графіки, необхідні навички роботи і доскональне знання таких програм цифрової графіки та анімації як, наприклад, Photoshop, Corel Painter, Adobe Flash.

Зародження мальованих «живих картинок» почалося в кінці XIX століття. До недавніх пір створювали їх люди, які навіть не підозрювали, що вони – 2D-художники. І тільки коли світ відкрив для себе 3D зображення, з’ясувався даний факт. З роками комп’ютерна графіка стала дуже затребуваною, а з нею – і 2D-художники.4Vzqv