2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Грудень 2, 2015 2 By admin

Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначають у день прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами, яку було підписано 2 грудня 1949 року.

Указом Президента України “Про заходи щодо подальшого зміцнення правопорядку, охорони прав і свобод громадян”, підписаному в 2002 році, визначено, що боротьба проти торгівлі людьми (зокрема міжнародної) є одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів України.

Протидія торгівлі людьми на національному рівні – комплексна проблема, до вирішення якої залучені співробітники ряду міністерств і відомств. З моменту створення в карному розшуку МВС України і в обласних управліннях внутрішніх справ спеціалізованих підрозділів у боротьбі із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, головна роль у протидії цьому виду злочинної діяльності відводиться саме цим структурам.

Крім того, з метою ефективного попередження торгівлі людьми і протидії їй в Україні діє низка міжнародних організацій і мережа громадських об’єднань.img-20141201174222-680