Як уникнyти звільнення: 4 ознaки, що ви нaйгірший співрoбітник

Як уникнyти звільнення: 4 ознaки, що ви нaйгірший співрoбітник

Грудень 1, 2015 0 By admin

Як зрозуміти, що ви найслабший співробітник в офісі та звільнення загрожує саме вам?

Якщо знайдете занадто багато збігів, значить, саме з вас почнеться чергова хвиля звільнень.

Начальство з вами не жартує

Ваш начальник любить пожартувати. Загалом, створює невимушену робочу обстановку. Але при цьому конкретно з вами він спілкується дуже серйозно, ніколи не жартує, і навіть коли ви не один, а просто перебуваєте у колі співробітників, з якими начальник зараз розмовляє, – спілкування стає набагато серйознішим, ніж було б без вас. Так може бути, бо ви не дотягує до необхідного йому професійного рівня, а значить, щоб добитися від вас результатів, він повинен розмовляти з вами суворіше. Або ж навпаки, він вважає вас настільки серйозною людиною, що йому з вами не жартується. Якою б не була причина, знак цей дуже нехороший. Тому вам потрібно подружитися з шефом, зробити так, щоб він з вами відчував себе так само спокійно, як і з іншими співробітниками.

Ніхто не просить вас про допомогу

Причин теж може бути дві. Вас або бояться, вважають занадто серйозною людиною, до якої просто так не підійдеш, або думають, що ви настільки незначні, що порада ваша буде марною. Постежте за тим, як колеги себе з вами ведуть. Постарайтеся допомогти їм, навіть коли вони вас про це не просять. Нехай всі звикнуть, що з вами можна спокійно порадитися про що завгодно. Окремо зверніть увагу на те, чи приймаються якісь важливі рішення у вашу відсутність. Таке рідко буває випадковістю. Зазвичай, якщо вашу думку вважають важливою – без вас радитися не будуть.

Вам не дають нових завдань

Мабуть, шеф вважає, що ви і зі старими завданнями не впоралися, або ж просто ніхто не хоче бачити вас частиною своєї команди на новому проекті. Часто це буває пов’язано з тим, що співробітник сам опирається новим завданням, пояснюючи це тим, що і так сильно зайнятий. Так люди навколо поступово звикають до того, що ви не та людина, яку потрібно включати в новий проект. Це загрожує тим, що проекти, в яких ви берете участь, зникнуть взагалі. Будьте відкриті до нових пропозицій.

З вами зайняті мікроменеджментом

Начальник став контролювати кожен ваш крок. Він постійно вимагає від вас не тільки звітів про вже зроблену роботу, але і списку справ, якими ви плануєте зайнятися далі. Вам не дають самому приймати навіть незначні рішення. Більше того, спочатку начальник займався вами сам, а тепер передоручив вас комусь, кому ви навіть не є підлеглим. У такій ситуації важливо зрозуміти, з якого моменту все пішло не так. Почніть поступово брати на себе ініціативу. Вам потрібно знову заслужити довіру начальника. Це важко, але можливо.

http://vsviti.com.ua/