У Латвії заявили по намір масово депортувати росіян зі своєї країни

У Латвії заявили по намір масово депортувати росіян зі своєї країни

Березень 16, 2024 0 By admin

Сотні росіян планують видворити з Латвії. Такий намір озвучила представниця управління з питань міграції Латвії Мадара Пуке в ефірі телеканалу TV3, пише Суспільне.

“На даний момент 800 осіб не отримали права на перебування в Латвії. Вони не подали заяви ні на постійне, ні на тимчасове проживання…

Ми передали інформацію про цих осіб Державній прикордонній службі для подальшої перевірки.

У найближчі тижні буде зрозуміло, чи ці люди ще перебувають у Латвії. Якщо вони є, то будуть видані накази про виїзд на 30 днів”, – сказала чиновниця.

За словами Пуке, громадяни Росії, які не склали іспит з латиської мови, могли подати заяву на тимчасову посвідку на тимчасове проживання на два роки, після чого їх знання латиської мови знову перевірять із загрозою депортації.

Раніше Конституційний суд Латвії визнав законним вимогу скласти іспит з латиської мови для росіян, які раніше були громадянами країни і мали постійну посвідку на проживання.

Управління з питань громадянства та міграції Латвії в січні 2024 року заявило, що депортація з Латвії загрожує 1 167 громадянам Росії, 789 з яких старше 60 років, і невідомо, скільки з них вже покинули країну.

Разом з тим глава МВС країни визнав, що замість масових депортацій, ймовірно, будуть окремі.

Джерело