Орбан у святковій промові попросив прихильників допомогти “окупувати Брюссель”

Орбан у святковій промові попросив прихильників допомогти “окупувати Брюссель”

Березень 16, 2024 0 By admin

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан у промові в черговий раз виступив з критикою ЄС і “західного світу”, а також закликав аудиторію допомогти йому “окупувати Брюссель” на виборах до Європарламенту влітку цього року.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Орбан виступав з промовою з нагоди річниці угорської революції 1848 року проти правління Габсбургів.

В ній угорський прем’єр порівнював ЄС з імперськими окупантами, а також назвав “західний світ” джерелом безкультур’я і руйнування.

“Вони починають війни, руйнують світи, перекроюють кордони країн і пожирають все, як сарана. Ми, угорці, живемо інакше і хочемо жити інакше”, – сказав Орбан, звертаючись до натовпу, який, за даними агентства, звозили автобусами до Будапешта.

Очільник угорського уряду традиційно критикував імміграцію та права ЛГБТК+, а також апелював до національної гордості та суверенітету.

“Брюссель – не перша імперія, яка поклала око на Угорщину”, – сказав Орбан, маючи на увазі де-факто столицю ЄС.

“Народи Європи сьогодні бояться, що Брюссель відбере у них свободу. … Якщо ми хочемо зберегти свободу і суверенітет Угорщини, у нас немає вибору: Ми повинні окупувати Брюссель”, заявив Орбан.

Як відомо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів зустріч з майбутнім кандидатом на президентських виборах США від республіканців Дональдом Трампом в американському штаті Флорида.

Джерело