Які особливості впливу прянощів на людину?

Які особливості впливу прянощів на людину?

Жовтень 23, 2015 0 By admin

Спеції, приправи, прянощі – вони впливають на людський характер і на самопочуття людини. Це вже давно відомо. Тому, якщо знати особливості впливу тієї чи іншої прянощі на людину, можна почати додавати її в раціон для отримання конкретного результату.

Ми є те, що ми їмо. І спеції можуть нам допомогти стати тим, ким ми хочемо. Наприклад,розвинути рису якості в своєму характері: м’якість, впевненість, стійкість або оптимізм.

Вже давним-давно в різних культурах спеції використовували для конкретних цілей, наприклад, зняти стрес, підвищити енергію, поліпшити роботу нервової або травної системи, підняти тонус організму та інше. Навіть лікування головного болю, застуди та інших захворювань проводилося за допомогою спецій.

Асафетида, вважається, що в характері того, хто її використовує з’явиться більше спокою і ніжності. Цією властивостю асафетида може допомогти налагодити стосунки з близькими людьми. Також вона покращує колір обличчя, шкіра стає еластичною, дрібні зморшки починають згладжуватися.

Імбир надає здатність краще протистояти труднощам. Імбиром активізується розумова діяльність і пам’ять поліпшується. Імбир знімає втому, особливо важливо після стресу, психічного і фізичного напруження, дає можливість перебувати довгий час у бадьорому стані. Імбир сприяє формуванню таких важливих рис характеру, як сміливість, цілеспрямованість і рішучість.

Куркума розвиває в людині докладність, тверезу оцінку ситуації і спокійне вирішення труднощів. При вживання в їжу куркуми, психіка поступово стає несприйнятливою до деяких моментів у повсякденному житті, які дратували і обурювали раніше. Куркума звільняє від метушливості, додає більше впевненості в собі, а також дає сили для того, щоб розробити і реалізувати довгострокові плани.

Чилі допомагає людині і позбутися суєти і грубості, а також від передчасних рішень. Не викличе безпокойства і зміна діяльності. Відчуття взаєморозуміння при спілкуванні з’явиться. Він дасть можливість більш особистісного підходу до людей. Чилі дає можливість виконувати будь-яку, навіть не привабливу роботу.

Мускатний горіх розвиває в людині рішучість, допомагає в подоланні труднощів. Він зміцнить волю людини. Можна швидко мобілізувати всі свої сили при вирішенні будь-якогопитання. З-за більш активного і швидкого способу життя з’явиться вільний час. Мускатний горіх поліпшить зосередженість на об’єкті уваги.

Коріандр робить людини більш стійким до негативним проявам у навколишній дійсності. Якщо вживати в невеликих кількостях коріандр, то це повинно дати можливість краще переносити грубих, нахабних і дратівливих людей. Особливо слід приймати людям, що працюють у важких морально-психологічних умовах.

Кумін дасть незалежність від пліток і поганої думки в вашу адресу. Додає сили, завдяки яким можна з поганою звичкою впоратися одним ривком. Дозволить людині налагодити режим дня і відновити міцність характеру. Кумін тонізує вашу психіку, при вирішенні проблем підвищує наполегливість.

Фенхель добре знімає втому т обстановки важкої, зміни погодних умов. Проблеми починають вирішуватися м’яко, непомітно, характер робиться гнучким, зайва прямолінійність, а також дратівливість перестає безпокоить. Спокійним і поступальним стає рух за життя.

Пажитник (шамбала, фенугрек) в характері збільшує м’якість, відносини з людьми стають теплішими. Людина стає ніжним, добрим, спокійним, поступливим і врівноваженим. Пажитник сімейні відносини допомагає поліпшити, зняти у дітей зайве збудження.

Гірчиця сприяє тому, що в характері починає вироблятися м’який спокій. Поступово зникають у поведінці всі грубі прояви. Чорна гірчиця дозволяє краще заглибитись у свій внутрішній світ. Добре підходить для тих, хто не вміє відпочивати, покращує сон, лікує депресивний стан.

Кардамон додасть характером особливість швидше прощати кривдника. Допоможе звільнити людину від напруги при спілкуванні з неприємними йому людьми, може навіть виробити смирення. Завдяки кардамону можна навчитися, краще ставитися до літнім людям і дітям, уникати в родині сварок. Кардамон також звичку жадібності зменшує, йдуть думки про покупки непотрібних.

Каррі вчить ставитися до себе стримано і без ліні, без напруги. Вантаж внутрішніх протиріч зменшується. На душі тиша і спокій з’являється. Поступово і без суєти допомагає вирішувати проблеми.

Калінджі, якщо його в їжу використовувати, то думка стрімкої і яскравою стає. Калінджі незамінний якщо потрібно швидко і чітко впорається з проблемою. Він зміцнить віру в свої сили, і оптимізм в душі. Сила і радість з’являться в очах. Короткочасна пам’ять поліпшується, навколишній світ сприймається яскравіше.